Te confrunți cu o durere persistentă în gât? Nu o ignora! Poate fi primul semn al unei boli grave

durerea persistentă în gât

Durerile în gât sunt o problemă de sănătate cu care orice persoană s-a confruntat măcar o dată în viață și de cele mai multe ori, acestea au cauze care nu reprezintă un pericol pentru sănătate. Situația se schimbă radical atunci când durerea în gât refuză să dispară, devine deranjantă și este însoțită de alte simptome. În această situație, vizita la medic este obligatorie, o astfel de durere fiind primul semn al unei boli grave și care duce la deces. 

Specialiștii pun durerea persistentă în gât pe lista simptomelor care ar trebui studiate cu mare atenție de medici. Un studiu recent arată că o durere apărută în această zonă și care nu dispare, deși pacientului i-a fost prescris un tratament, poate ascunde o boală gravă și care anual provoacă decesul unui număr semnificativ de persoane.

Ce ascunde durerea persistentă în gât?

Durerea persistentă în gât, însoțită de dificultăți de respirație, probleme la înghițire sau dureri în zona urechii poate anunța apariția cancerului laringian. În cadrul unui studiu, 800 de pacienți diagnosticați cu cancer la nivelul laringelui au fost analizați, iar testele au arătat că riscul de a dezvolta cancer a crescut cu 5% în cazul apariției acestor simptome, comparativ cu 2,7% în cazul răgușelii.

Specialiștii de la Universitatea din Exeter sunt de părere că în cazul în care există suspiciunea de cancer, medicii ar trebui să fie atenți la mai multe simptome.

“Cercetarea noastră a arătat că anumite simptome pot anunța apariția cancerului, chiar dacă în trecut erau asociate unui risc scăzut.”, a spus profesorul Willie Hamilton, cel care a condus studiul, potrivit, dailymail.co.uk.

Cancerul laringian este un tip de cancer apărut la nivelul laringelui. Fumatul, consumul excesiv de alcool, existența în familie a unor cazuri similare, dieta nesănătoasă, un mediu de lucru în care organismul este expus la substanțe toxice sau infecţia cu virusul HPV sunt doar câteva dintre cauzele care pot duce la apariția acestui tip de cancer.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

O să rămâi fără grai: iată cum se fereau strămoșii noștri de sarcini nedorite!

De ce am început să uit?

Bonurile fiscale se pot transforma într-un pericol pentru sănătate. Uite de ce nu ar trebui să le depozitezi în portofel sau în buzunar

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate