Dacă mergi la biserică, acestea sunt cuvintele pe care nu trebuie să le rostești niciodată în fața preotului

Atunci când merg la biserică, oamenii se tem de foarte multe ori să își deschidă sufletul în fața duhovnicului și asta pentru că trăiesc cu impresia că păcatele lor vor fi judecate de către preot. Din acest motiv, chiar dacă merg la spovedit, multe persoane ajung să ascundă anumite lucruri.

Cuvintele pe care nu trebuie să le rostești niciodată în fața preotului

Pentru că le este greu să vorbească despre anumite păcate, unele persoane obișnuiesc ca atunci când merg la spovedit să scrie pe o bucată de hârtie acele lucruri delicate și să ofere preotului bilețelul. Imediat după ce fac acest lucru, oamenii se adresează preotului spunând: “Nu mă întrebați nimic, pentru că mi-e jenă!”. În opinia preotului Calistrat Chifan, aceasta este greșeala pe care o fac foarte multe persoane, rostind acele cuvintele pe care niciun credincios nu ar trebui să le spună preotului.

Atunci când ajung în fața preotului, credincioșii trebuie să se descarce și să nu plece din biserică purtând în continuare povara păcatelor pe care le-au săvârșit.

“Dar eu totdeauna le spun: „Pentru nimicul ăsta ai stat atât încărcat?' Și dacă au trecut de la înfăptuire 10 – 15 ani, nici nu mai dau canon, căci se prescrie, ca la avocat! Nu țineți în voi lucrurile astea, pentru că nu zidesc sufletește și rămâneți încărcați. Poți să mori cu o povară din asta, și ați citit în Mântuirea Păcatelor și în Ușa Pocăinței, ca: „Orice păcat nespovedit pe pământ, rămâne nespovedit și nedezlegat în cer, la Dumnezeu!' Toată lumea a desfrânat, și care-i treaba? De ce să-ți fie rușine? Toată lumea, a greșit, a băut, a fumat, dar eliberează-te să scapi! Nu țineți lucrul ăsta în voi! E o prostie!”, a spus preotul Calistrat Chifan, potrivit ganduridinierusalim.com.

Chiar dacă relația cu duhovincul este una de prietenie, acest lucru nu trebuie să îi împiedice pe credincioși să vorbească cu sinceritate despre lucrurile care îi frământă.

Foto: libertatea.ro

Citește și:

De ce se face pomenirea morților sâmbăta și ce rugăciune trebuie să rostești în această zi?

Când începe Postul Paștelui 2018? Ce trebuie să faci în această perioadă

Este sau nu indicat să avem icoane în dormitor? Uite care este părerea preoților

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate