Este sau nu indicat să avem icoane în dormitor? Uite care este părerea preoților

De-a lungul timpului au apărut o mulțime de superstiții legate de icoanele pe care le păstrăm în casă, dar și de locul în care acestea sunt depozitate. Multe persoane cred că locul acestora nu este în dormitorul conjugal și că păstrarea lor în acest loc poate fi privită ca o lipsă de respect față de biserică și față de divinitate.

Este sau nu indicat să avem icoane în dormitor?

Pentru a lămuri această dilemă, preoții au oferit un răspuns clar la această întrebare pe care și-o pun foarte multe persoane. Reprezentanții bisericii sunt de părere că nu este un păcat ca icoanele să existe în dormitorul conjugal, ci din contră, aceștia recomandă ca astfel de obiecte religioase să existe în orice încăpere a locuinței. Preoții au explicat că viața intimă a partenerilor nu este privită în mod negativ de către biserică, mai ales atunci când cei doi formează o familie și intenționează să aducă pe lume un copil. În plus, preoții consideră că prezența lui Dumnezeu nu se face doar prin icoane, ci că Dumnezeu este pretutindeni, indiferent de obiectele bisericești din casă, potrivit ortodoxia.me.

În ce loc din casă ar trebui să ținem icoanele?

Icoanele ar trebui puse întotdeauna pe pereții aflați la răsărit și asta pentru că trebuie să ne îndreptăm mereu fața către răsărit atunci când ne rugăm. În plus, pe peretele pe care există o icoană nu trebuie să mai existe și alte tablouri sau obiecte decorative și asta pentru ca atenția celui ce se roagă să nu fie concentrată într-un alt loc.

Foto: 123rf.com

Citește și:

De ce este bine să purtăm o cruciuliță la gât? Multe persoane nu știu acest lucru important

Rugăciunea care te ajută să scapi de blesteme și de spiritele rele

Rugăciunea de dimineață către Sfântul Macarie cel Mare. Spune aceste cuvinte imediat cum te trezești și îți va merge bine toată ziua

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate