Cum te ajută înotul să scapi de anxietate și depresie?

Simptomele anxietății și depresiei apar în cazul tot mai multor persoane, iar pe lângă dietă sau tratamentul recomandat de medici, studiile afirmă că înotul este de mare ajutor în lupta împotriva acestor afecțiuni.

Înotul îmbunătățește funcționarea organismului și are o mulțime de beneficii pentru sănătate, iar o nouă cercetare explică în ce măsură acest sport poate reduce simptomele anxietății și depresiei. În cadrul studiului, oamenii de știință au descoperit că practicarea înotului în mod regulat îi ajută pe oameni să se simtă mult mai fericiți, să își recapete motivația și să facă față cu ușurință problemelor care apar zilnic.

Cum te ajută înotul să scapi de anxietate și depresie?

Înotul reușește să pună toți mușchii în mișcare, dar dincolo de acest aspect, pentru că este o activitate liniștitoare,  acesta are capacitatea de a elimina stresul.

“Activitatea fizică, sub orice formă, poate avea un impact pozitiv asupra sănătății mintale a unei persoane, dar înotul este unic, deoarece apa dă posibilitatea de a pluti, ceea ce oferă fiecărei persoane libertatea de a practica acest sport în ritmul care i se potrivește. Este benefic în special pentru persoanele care au o activitate fizică restrictivă.”, este de părere Ian Cumming, potrivit independent.co.uk.

Pentru că are un rol important în eliminarea stresului, înotul poate contribui la diminuarea simptomelor neplăcute apărute în cazul celor care suferă de anxietate și depresie. Acest sport îmbunătățește starea de spirit și calitatea somnului, iar în combinație cu tratamentul din partea medicului specialist, acesta poate oferi cele mai bune rezultate în cazul celor care se confruntă cu aceste probleme de sănătate.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Alimentele care îmbunătățesc funcționarea creierului

Protocolul Coimbra, o metodă alternativă de tratament pentru scleroză multiplă și Parkinson

Ceaiul pe care fiecare femeie ar trebui să îl consume zilnic! Această combinație de plante tratează o mulțime de afecțiuni

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului