Ceaiul pe care fiecare femeie ar trebui să îl consume zilnic! Această combinație de plante tratează o mulțime de afecțiuni

ceaiul pe care fiecare femeie ar trebui să îl consume zilnic

Ceaiurile reprezintă adevărate remedii naturiste și au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri. Putem găsi pe piață o mulṭime de sortimente de ceai, de la plante medicinale şi pȃnă la delicioasele ceaiuri din fructe, dar există un ceai pe care fiecare femeie ar trebui să îl consume zilnic.

Tradiṭia ceaiului a apărut ȋn China, ȋnsă el a devenit un ritual şi ȋn India sau Japonia. Atunci cȃnd se aşază la masa negocierilor, cȃnd se ȋntȃlnesc cu prietenii sau rudele, asiaticii obişuiesc să consume ceai cald. În România, consumul de ceai se face din proprie iniṭiativă sau la recomandarea medicilor şi farmaciştilor pentru tratarea unor afecṭiuni, ȋn completarea tratamentelor medicamentoase. Dacă efectele ceaiurilor asupra sănătăṭii ar fi mai mult cunoscute şi promovate, cu siguranṭă incidenṭa unor anumite tipuri de boli ar scădea. Şi nu este vorba doar de banala răceală.

Care este ceaiul pe care fiecare femeie ar trebui să îl consume zilnic?

Orice femeie ar trebui să ştie faptul că o anumită combinaṭie de ceaiuri o ajută să ȋşi protejeze sănătatea aparatului genital şi să se bucure de feminitatea sa cȃt mai mult timp. Consumul regulat din acest ceai ne poate scuti de multe neplăceri cum ar fi hemoragii, dureri menstruale sau premenstruale, chisturi ovariene.

Pentru a prepara ceaiul se fierbe apa, iar atunci cȃnd dă ȋn clocot se adaugă ȋn părṭi egale ceai de coada calului, ceai de coada şoricelului şi ceai de zmeur. Este de preferat să optaṭi pentru ceaiul din plante vrac pentru că efectul său va fi mult mai intens. Se consumă zilnic trei căni din acest ceai pentru probleme asociate ciclului menstrual, dereglări hormonale, menstruaṭii abundente, dureri puternice ȋn zona ovarelor, contracṭii uterine. Aceste ceaiuri nu pot fi consumate de femeile ȋnsărcinate deoarece nu au fost studiate efectele lor asupra dezvoltării fătului.

În afară de probleme asociate zonei genitale, ceaiul din coada calului, coada soricelului şi zmeur poate fi folosit şi ȋn dereglări intestinale ȋnsoṭite de crampe, balonare, diaree. De asemenea, ceaiul are efect diuretic, fiind benefic rinichilor.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Care sunt efectele adverse ale imunoterapiei?

Cum arată dieta care ar putea preveni depresia?

Cum faci diferența între sarcină și menstruație? Simptomele care pot fi confundate cu ușurință

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate