Protocolul Coimbra, o metodă alternativă de tratament pentru scleroză multiplă și Parkinson

Ȋn lumea ȋntreagă, mii de persoane afectate de scleroză multiplă și Boala Parkinson așteaptă un miracol. Chiar dacă aceste boli nu pot fi vindecate, faptul că ar putea ca evoluţia să fie oprită la stadiul la care au fost descoperite este un mare pas ȋnainte atȃt pentru medicină, dar mai ales pentru pacienţi. Uite în ce constă protocolul Coimbra, o metodă alternativă de tratament pentru scleroză multiplă și Parkinson.

Există tratamente costisitoare și greu de suportat, ale căror efecte secundare uneori produc mai multe simptome decȃt boala ȋn sine. Există oameni și mentalităţi diferite, pacienţi care abandonează lupta și pacienţi care nu se dau bătuţi niciodată. Caută soluţii mai puţin cunoscute, nerecunoscute ca și scheme oficiale de tratament, dar care se ȋntȃmplă să dea rezultate spectaculoase.

Protocolul Coimbra, o metodă alternativă de tratament pentru scleroză multiplă și Parkinson

Protocolul Coimbra este o metodă de tratament bazată pe doze mari de Vitamina D, avȃnd rolul de a opri evoluţia bolii. Sigur că depinde de la caz la caz și ȋn funcţie de forma bolii, ȋnsă sunt pacienţi care au reușit să o stagneze. Protocolul poate fi urmat numai la indicaţiile unor medici specializaţi, care fac o evaluare amănunţită a bolii și pacientului.

Valdeci Correa de Freitas are 52 de ani, este profesor de istorie la o școală din Brazilia, cercetător și scriitor. A aflat cu mai mult de 10 ani ȋn urmă că suferă de o boală care i-ar fi putut ȋmpiedica traseul profesional, boala Parkinson. Avȃnd o dorinţă puternică de a trăi și a se bucura de viaţă, a căutat soluţii pentru a-și putea continua activităţile. Ȋn plus, fiind soţ și tatăl a trei copii minunaţi, avea atȃtea motive pentru care să ȋși dorească să ducă o viaţă normală.

A descoperit protocolul Coimbra și a hotărȃt să ȋncerce. A aflat că funcţionează ȋn cazul său, iar efectele secundare sunt nule faţă de efectele secundare pe care le experimenta luȃnd medicaţia clasică antiparkinson. L-au ajutat mult să reziste ȋnclinaţia sa către spiritualitate, relaţia cu Dumnezeu, activităţile mentale intense pe care le desfășoară (cercetarea, scrisul), exerciţii fizice și psihice pe care le practică regulat. Urmează și o dietă alimentară din care a exclus carnea de vită, porc și pui. Consumă ȋn schimb pește, cu excepţia celui crescut ȋn captivitate.

Astăzi, după nouă ani de la intrarea ȋn protocolul Coimbra, Valdeci Correa de Freitas poate să ducă o viaţă cȃt se poate de normală, este pasionat de limba engleză și spune, pentru Revista Avantaje:

Ȋn opinia mea modestă, tratamentul ȋnceput cu doctorul Coimbra este cel care a continuat să mă menţină activ și funcţional.'

Daniel Cunha, jurnalist Brazilian, a fost diagnosticat cu scleroză multiplă ȋn anul 2009. A urmat un tratament despre ale cărui efecte povestește că au fost devastatoare. A intrat ȋn protocol ȋn anul 2010, fără nicio așteptare, la insistenţele mamei sale. După două luni ȋn care i-au fost administrate doze mari de vitamina D a renunţat la tratamentul convenţional. După 8 ani, Daniel Cunha promovează tratamentele alternative prin intermediul meseriei sale de jurnalist, este funcţional, echilibrat fizic și emoţional și spune: Mă bucur să folosesc meseria de jurnalist pentru a face acest lucru, așa cum m-am bucurat foarte mult de a produce un documentar și a oferi opinii despre tratamentul meu către mass-media și reţelele sociale.'

Dacă protoculul Coimbra va face minuni sau nu pentru pacienţii din lumea ȋntreagă, rămȃne de văzut. Nu este ȋncă recunoscut oficial de lumea medicală, ȋnsă este aplicat de medici specialiști din mai multe ţări cu rezultate promiţătoare.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Remediul miraculos care vă scapă familia de răceală

De ce să practici arte marțiale? 5 beneficii la care nu te-ai fi gândit

De ce sângerează gingiile. Cele mai frecvente 6 cauze ale acestei probleme

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului