Cum să nu picaţi în plasa reţelelor de socializare de sărbătorile de iarnă

facebook

facebook

Alege să te protejezi de pericolul reţelelor de socializare! În perioada sărbătorilor de iarnă foarte mulţi oameni pică într-o stare de apatie pentru că se simt singuri. Şi-ar dori lângă ei un suflet cu care să împartă bucuria Crăciunului şi să ciocnească un pahar de şampanie de Anul Nou.

Din disperare, cei care nu au partener cad în capcana reţelelor de socializare. Ei îşi fac cont pe site-urile de dating (întâlniri) în speranţa că vor găsi pe cineva foarte repede. da, puteţi găsi pe cineva însă să nu fie o persoană de calitate.

Din păcate, pe aceste site-uri se înscriu tot felul de persoane, iar multe dintre ele nu au intenţii serioase. Trebuie să aveţi mare grijă cu cine vorbiţi, ce poze alegeţi să puneţi pe site-urile respective. De asemenea, există indivizi care apelează la diferite tertipuri pentru a obţine relaţii intime sau bani.

Nu toţi îşi dau numele real şi nici pozele nu sunt ale lor, aşadar au profile false. Există anumite agenţii care angajează oameni pentru a crea profile false pe site-urile de dating, pentru a face o bază de date cu adresele de mail ale celor care şi-au făcut cont pe acele reţele de dating şi matrimoniale. Ei vor folosi apoi aceste adrese de mail ca să trimită mail-uri în care să facă reclama unor modele de videochat. Pentru a le vedea ar trebui să vă faceţi abonament, deci să plătiţi.

Sfaturi pentru cei care-şi caută jumătatea pe reţelele de socializare

 • Nu puneţi multe poze
 • Nu daţi multe detalii personale
 • Nu puneţi poze în care sunteţi îmbrăcaţi sumar
 • Puneţi multe întrebări persoanelor cu care discutaţi online
 • Nu acceptaţi să vă vedeţi imediat dacă cineva vă propune
 • Pentru a fi sigur că vorbiţi cu cel (cea) din poză vorbiţi la telefon cu număr ascuns şi cereţi să aveţi şi o convorbire cu web-cam-ul
 • Dacă totuşi alegeţi să vă întâlniţi cu persoana respectivă, mergeţi într-un loc aglomerat
 • Nu vă daţi adresa de acasă
 • Nu spuneţi unde lucraţi, cât câştigaţi, nici cu cine locuiţi
 • Nu acceptaţi să primiţi pachete de la persoane necunoscute care vă solicită în schimb o sumă de bani

Citeşte şi Râsul, terapia care vindecă sufletul

Aria reţelelor de socializare

Facebook

 • Nu adăugaţi în lista de facebook, persoane pe care nu le cunoaşteţi, chiar dacă aveţi prieteni comuni. Ar fi bine să le întrebaţi cine sunt şi de unde vă cunosc
 • Nu daţi numărul de telefon persoanelor străine
 • Nu puneţi poze cu familia dumneavoastră sau dacă doriţi, faceţi anumite setări ca să vadă fotografiile doar anumite persoane
 • Dacă plecaţi în concediu nu scrieţi asta pe facebook
 • Nu vă expuneţi problemele pe acest site
 • Nu folosiţi webcam-ul pentru a apărea în ţinute sumare, aţi putea fi înregistraţi

Tinder

Această aplicaţie are foarte mulţi utilizatori în întreaga lume şi este folosită mai mult pentru a obţine sex gratuit. Sunt foarte multe persoane care nu-şi doresc o relaţie stabilă, ci doar o aventură. Unele persoane specifică acest lucru de la început, însă mai sunt şi oameni care aleg să mintă pentru a-şi atinge scopul. Aici veţi întâlni foarte mulţi oameni din industria media şi din mediul corporatist.

Wayn.com

Este un site dedicat celor cărora le place să călătorească. Aici vă puteţi face o mulţime de cunoştinţe, amici. Multă lume foloseşte acest site pentru a afla cât mai multe despre ţara şi oraşul unde vor să meargă în excursie. De asemenea, tot aici puteţi obţine un fel de cazare gratuită la persoanele cu care discutaţi, urmând ca şi voi la rândul vostru, să-I cazaţi dacă vor alege să vă viziteze oraşul.

Din păcate nu puteţi fi niciodată siguri de oamenii pe care îi primiţi în casă, mai ales dacă i-aţi cunoscut pe internet. Aceştia se pot dovedi a fi hoţi. Aşadar, aveţi mare grijă. Depinde de voi, dacă veţi urma aceste sfaturi. Noi vă urăm să vă fie bine. Sărbători fericite!

Citeşte şi Ești singură de sărbători? Cum treci cu bine pentru aceste momente fără să intri în depresie

Sursa foto: pixabay.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Dragoste & Sex