Ești singură de sărbători? Cum treci cu bine pentru aceste momente fără să intri în depresie

singur-de-craciun

Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de bucurie și de bună dispoziție, nu doar pentru toată atmosfera festivă care se creează peste tot în jur, dar și pentru faptul că suntem alături de cei dragi și de familie. În perioada Crăciunului, tradiția spune că trebuie să petrecem momentele de sărbătoare alături de părinți, frați, copii, nepoți, cât mai multe rude apropiate care ne sunt dragi.

Din păcate, însă, nu toată lumea reușește să fie aproape de familie în perioada sărbătorilor, iar acesta reprezintă un motiv de tristețe profundă, care în anumite cazuri se poate transforma chiar în depresie. Dacă și tu treci printr-o astfel de situație, nu trebuie să ajungi să ajungi la disperare. Fie că ești plecat din țară sau cei apropiați ție sunt plecați, sau ai terminat de curând o relație de iubire, trebuie să știi că există soluții pentru a fi fericită de sărbători.

Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să ai un Crăciun frumos și cu multă veselie, chiar dacă ești singură!

  • Organizează chiar la tine acasă o petrecere de Crăciun și invită-ți toți prietenii. Împobește-ți casa cu decorațiuni specifice de sărbătoare, decorează masa și distrează-te de minune alături de ei. Cu siguranță te vei simți mult mai bine și poți să ai parte de momente memorabile chiar dacă nu ai familia lângă tine.
  • Dacă nu ai chef sau timp să organizezi o petrecere la tine acasă, te poți duce tu în vizită la prieteni, este același lucru. Nu vei fi singură și vei avea parte de sărbători de vis.
  • Rezervă o vacanță la munte sau într-un loc unde îți dorești de mult timp să ajungi, și ia o prietenă cu tine sau chiar mai multe. Nu doar că vei petrece momente frumoase de sărbători, dar vei avea parte și de o excursie relaxantă. În acest fel, vei ieși din rutină și vei avea forțe proaspete pentru anul care vine.
  • În situația în care chiar nu ai nici prieteni alături de care îți poți petrece sărbătorile de iarnă pentru că și ei sunt cu familiil lor, ai opțiunea de a munci de Crăciun, dacă îți place ceea ce faci. În acest fel, zilele vor trece mai repede și nici nu vei simți că ești singură. Ba mai mult decât atât, vei face și o activitate productivă.

Așadar există soluții foarte bune și nu trebuie să fii tristă că fostul iubit nu mai e aproape sau că ai tăi sunt plecați. Viața are părți bune și rele, dar este important să menajăm situațiile mai complicate. Poți fi fericită de sărbători în orice situație, depinde de tine și de starea de spirit pe care ți-o induci, mai ales că, să petreci timp cu prietenii este un lucru foarte plăcut.

Sărbători fericite!

Foto: 123rf.com

Citește și:

Cum te îmbraci și cum te porți la petrecerea de Crăciun de la birou. Regulile pe care trebuie să le știi

Creează împreună cu copilul tău, un minunat oraş de Crăciun

Cum să îți decorezi casa și masa de Crăciun în cel mai original mod? Imaginile care te vor inspira

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber