Cum putem dobândi viaţa veşnică – Patru etape

scara

Sfintele cărţi ne spun că suntem nemuritori, că după moarte ne aşteaptă viaţa veşnică. Învăţătura Sfintei Biserici Ortodoxe ne vorbeşte despre faptul că cei plecaţi dintre noi vor învia şi nu se referă aici la sufletele oamenilor care sunt nemuritoare ci la trupurile lor. De asemenea, ne dezvăluie despre moarte ca fiind doar o etapă către viaţa fără de sfârşit – viaţa veşnică.

În fiecare clipă a existenţei noastre ar trebui să conştientizăm că suntem veşnici.

Conform sfaturiortodoxe.ro, moartea nu este decât despărţirea sufletului de trup. Trupul este muritor, iar sufletul nemuritor, după cum relevă şi Biblia «ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat» (Ecclesiastul XII, 7), pentru răsplata modului în care a ales să petreacă viaţa pământeană.

Citeşte şi Există viață după ieșirea din iad

Pentru că am deschis acest subiect despre etapele vieţii noastre, asceticexperience.com ne evidenţiază că de fapt pentru a ajunge la viaţa veşnică vom parcurge patru stagii (etape) adică vom trece de patru praguri, iar acestea sunt:

Viaţa veşnică şi cele patru etape pentru dobândirea ei

 • Prima etapă se referă la perioadă embrionară, adică acea perioadă când încă suntem în pântecul mamei şi nu am cunoscut lumina zilei. În aceast stagiu al vieţii noastre pământene, noi oamenii, suntem strâns legaţi biologic şi spiritual în special de mamă.
 • A doua etapă este cea de când ne naştem până când sufletul părăseşte corpul, fenomen pe care îl numim moarte. Se spune că am fost “pedepsiţi” să trecem prin asta din cauza păcatului părinţilor originari – Adam şi Eva. Această perioadă este extrem de importantă pentru că în funcţie de cum ne trăim viaţa vom putea trece mai uşor în ultimele două etape pentru a dobândi veşnicia.

Faptul că Dumnezeu totuşi ne-a lăsat dreptul la liberul arbitru ne poate ajuta sau în unele cazuri ne determină să ne împiedicăm, luând-o pe drumuri greşite. Întotdeauna, în orice moment noi putem alege încotro să ne întreptăm, dacă optăm pentru a face bine, a răspunde şi a transmite iubire prin fiecare por sau dacă scoatem la iveală latura negativă şi împroşcăm cu răutate în jur.

 • A treia etapă numită şi moarte este aceea când sufletul omului părăseşte corpul fizic. Deşi la majoritatea oamenilor, după moarte trupul se descompune, sufletul rămâne viu şi ştie exact cine e şi îşi aminteşte tot din viaţa petrecută pe pământ.

Despre suflet se mai spune că nu îmbătrâneşte niciodată şi nu se luptă cu fenomenul uitării, cum păţesc oamenii ajunşi la o anumită vârstă sau care întâmpină anumite probleme medicale. Nu vă gândiţi că ele nu se chinuie însă deoarece îşi amintesc tot, adică şi binele făcut dar şi toate faptele rele împotriva semenilor, păcatele nespovedite. Astfel că, după cum ştim, este foarte bine ca în această perioadă când persoanele au plecat dintre noi, să ne rugăm pentru iertarea şi odihna lor în Ceruri. De asemenea, persoanele care nu mai trăiesc au mare nevoie şi de rugăciunea sfinţilor pentru a putea trece în ultima etapă -la Viaţa veşnică.

 • Ultima etapă care încheie acest ciclu Embrion – Viaţă – Moarte este numită Învierea. Atunci, la Înviere, sufletele vor reprimi corpurile pe care le-au avut în timpul vieţii pământeşti. Iar atunci, când această sfântă uniune se va întâmpla, nu va mai avea nevoie de nimic material (hrană, apă, somn şi alte lucruri). Dacă chiar ne dorim viaţa veşnică ar trebui să ducem o viaţă fără cusur, în care să nu gândim, grăim şi face rău nimănui.

Conform michaelteachings.com existenţa umană de fapt, are şapte planuri. Precum celor şapte zile ale săptămânii (Dumnezeu a creat Pământul în şase zile iar în cea de-a şaptea s-a odihnit. Se crede că a făcut acest lucru pentru a crea un model omenirii, pentru că ar fi putut face totul într-o singură zi. Cifra şapte este specificată în Biblie de nenumărate ori. Poate şi de aici ideea celor şapte etape (planuri) ale vieţii omeneşti.

Citeşte şi Dumnezeu există – Oamenii de ştiinţă au confirmat

Cele şapte planuri ale existenţei umane

 • Planul fizic –  acest plan este cel mai mare, şi în el ne ducem existenţa.
 • Planul astral – se bazează pe energia emoţională. Vorbim aici despre conştienţa noastră dintre vieţi, adică atunci când am încheiat etapa planului fizic, etapa vieţii.
 • Planul cauzal – se concentrează pe energia intelectuală.
 • Planul akashic – planul mistic. Conform wikipedia.org, Akasha semnifică în limba sanscrită cer, spaţiu sau eter. Acest plan este cel care leagă împreună toate celelalte şase planuri ale existenţei creaţiei. Toată cunoaşterea universului este înregistrată aici, aşadar tot ceea ce se întâmplă în Univers este cumva înmagazinat în planul akashic.

Se pare că acest fenomen ar avea cumva un fel de aparat care stochează toate datele istorice într-un cod fotografic. Însă aceste înregistrări nu-s de fapt decât ferestre către trecut. Aceste date ne prezintă evenimentele exact cum s-au petrecut fără a fi cumva clarificate, înţelese şi asimilate, aşadar până când conştienţa nu trece prin cele trei etape (clarificare, conştientizare şi asimilare) înregistrările nu vor putea fi stocate în acest plan.

 • Planul mental – este cel de-al cincilea plan al creaţiei. Vorbim aici despre un plan care captează energia intelectuală la nivel abstract şi evidenţiază adevărul. Se crede că în acest plan mental al creaţiei, un sufletul infinit s-a încarnat ca fiind Lao-tzu.
 • Planul Mesianic – este acea etapă care reuneşte energia emoţională abstractă şi evidenţiază iubirea. Se spune că în acest plan sufletul infinit s-a încarnat ca fiind Iisus.
 • Planul Buddhaic (Planul Buddha) sau planul unităţii sau planul care depăşeşte mentalul – conform scrierilor de specialitate în domeniu, acest ultim plan, al VII-lea este cel mai înalt plan al Creaţiei pentru că mediul acestuia este pur, vorbim aici despre energia kinetică abstractă. Se spune că vom ajunge la acest plan după ce ne-am refocusat pe deplin conştienţa pe învăţătura Tao (potrivit wikipedia.org, acesta este un concept al filozofiei chineze şi simbolizează: “cale”, “metodă”, “învățătură” sau “principiu). Putem ajunge în acest plan dacă renunţăm complet la ego, ne referim aici la renunţarea la a fi străpunşi de orgoliu şi egoism pentru a duce o viaţă pură. Scrierile relevă faptul că în planul acesta, sufletul infinit s-a reîncarnat ca fiind Buddha.

Citeşte şi Mic îndreptar pentru mântuire în folosul credincioşilor

Sursa foto: shutterstock.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate