Cum putem dobândi viaţa veşnică – Patru etape

scara

Sfintele cărţi ne spun că suntem nemuritori, că după moarte ne aşteaptă viaţa veşnică. Învăţătura Sfintei Biserici Ortodoxe ne vorbeşte despre faptul că cei plecaţi dintre noi vor învia şi nu se referă aici la sufletele oamenilor care sunt nemuritoare ci la trupurile lor. De asemenea, ne dezvăluie despre moarte ca fiind doar o etapă către viaţa fără de sfârşit – viaţa veşnică.

În fiecare clipă a existenţei noastre ar trebui să conştientizăm că suntem veşnici.

Conform sfaturiortodoxe.ro, moartea nu este decât despărţirea sufletului de trup. Trupul este muritor, iar sufletul nemuritor, după cum relevă şi Biblia «ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat» (Ecclesiastul XII, 7), pentru răsplata modului în care a ales să petreacă viaţa pământeană.

Citeşte şi Există viață după ieșirea din iad

Pentru că am deschis acest subiect despre etapele vieţii noastre, asceticexperience.com ne evidenţiază că de fapt pentru a ajunge la viaţa veşnică vom parcurge patru stagii (etape) adică vom trece de patru praguri, iar acestea sunt:

Viaţa veşnică şi cele patru etape pentru dobândirea ei

  • Prima etapă se referă la perioadă embrionară, adică acea perioadă când încă suntem în pântecul mamei şi nu am cunoscut lumina zilei. În aceast stagiu al vieţii noastre pământene, noi oamenii, suntem strâns legaţi biologic şi spiritual în special de mamă.
  • A doua etapă este cea de când ne naştem până când sufletul părăseşte corpul, fenomen pe care îl numim moarte. Se spune că am fost “pedepsiţi” să trecem prin asta din cauza păcatului părinţilor originari – Adam şi Eva. Această perioadă este extrem de importantă pentru că în funcţie de cum ne trăim viaţa vom putea trece mai uşor în ultimele două etape pentru a dobândi veşnicia.

Faptul că Dumnezeu totuşi ne-a lăsat dreptul la liberul arbitru ne poate ajuta sau în unele cazuri ne determină să ne împiedicăm, luând-o pe drumuri greşite. Întotdeauna, în orice moment noi putem alege încotro să ne întreptăm, dacă optăm pentru a face bine, a răspunde şi a transmite iubire prin fiecare por sau dacă scoatem la iveală latura negativă şi împroşcăm cu răutate în jur.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Spiritualitate