Cum ne pot influența temperaturile ridicate organismul? Acestea sunt principalele schimbări care pot să apară

Cum ne pot influența temperaturile ridicate organismul

Vremea are un impact major asupra dispoziției și stării de sănătate. Dacă despre zilele mohorâte și ploioase știm că ne pot face să ne simțim apatici și triști, nici atunci când soarele strălucește cu putere și temperaturile cresc foarte mult nu ne simțim prea bine.

Cum ne pot influența temperaturile ridicate organismul?

Sunt așteptate cu nerăbdare de toată lumea, dar zilele călduroase pot avea un impact negativ asupra organismului. Temperaturile foarte ridicate și care ajung să depășească cu mult valorile normale ne pot face să ne simțim obosiți, stresați și astfel apar stările de nervozitate, agresivitate, iar acestea pot ajunge în anumite cazuri și la violență. În plus, căldura excesivă ne poate face să ne concentrăm mult mai greu și să înțelegem cu dificultate chiar și cele mai simple lucruri.

Studiile au arătat că pe măsură ce temperatura crește, odată cu ea cresc și hormonii asociați stresului, potrivit dailymail.co.uk. Specialiștii au demonstrat că nivelul de cortizol, hormonul stresului, este mult mai scăzut în timpul iernii, comparativ cu sezonul estival. Acesta este eliberat în sânge în momentul în care o anumită persoană trece prin perioade stresante sau atunci când se află sub presiune. Cum temperaturile ridicate provoacă un disconfort la nivelul corpului, acest lucru favorizează creșterea nivelului de cortizol și apariția mai multor probleme de sănătate.

Zilele caniculare ne pot determina să ne pierdem cu ușurință cumpătul, iar statisticile au arătat că în lunile de vară, rata criminalității este mai mare. Pe lângă aceste stări de iritabilitate, temperaturile ridicate duc la deshidratarea organismului și la agravarea problemelor cardiace, respiratorii sau renale.

Foto: 123frf.com

Citește și:

Te simți amețită în majoritatea timpului? Uite ce afecțiuni se pot ascunde în spatele acestui simptom

Loviturile în zona capului, un pericol pe termen lung. Cu ce afecțiune medicală te poți confrunta?

Cum să îți subțiezi talia vizibil cu ajutorul unui preparat simplu din hrean și lămâie! Scapi de un centimetru pe zi

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate