Loviturile în zona capului, un pericol pe termen lung. Cu ce afecțiune medicală te poți confrunta?

Loviturile în zona capului Parkinson

O simplă lovitură în zona capului poate să treacă neobservată, mai ales atunci când durerile nu sunt foarte puternice, însă specialiștii atrag atenția că această problemă trebuie tratată cu maximă seriozitate și asta pentru că poate duce la declanșarea unei afecțiuni medicale grave. 

În cele mai multe dintre cazuri, oamenii tratează în mod superficial loviturile în zona capului. Un cucui sau o vânătaie nu reprezintă un motiv de îngrijorare pentru nimeni, cu toate că studiile în domeniu demonstrează exact contrariul.

Loviturile în zona capului, un pericol pe termen lung

Potrivit cercetătorilor, loviturile în zona capului, indiferent de gravitatea lor, pot crește riscul de a dezvolta boala Parkinson. Mai exact, persoanele care au suferit leziuni cerebrale ușoare sunt cu 56% mai predispuse să fie diagnosticate cu Parkinson.

Cu cât leziunile sunt mai grave, cu atât crește riscul ca boala să se dezvolte la nivelul organismului. În cazul loviturilor moderate sau severe, riscul ajunge la 83%.

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de știință au studiat aproximativ 326.000 de foşti soldaţi americani, atât bărbaţi, cât şi femei. Dintre aceștia, mai bine de jumătate sufereau de leziuni cerebrale ușoare. Într-o perioadă de 12 ani, un număr de 1,462 de persoane au dezvoltat boala Parkinson.

“Mai multe studii realizate de-a lungul anilor au evidențiat trauma la nivelul capului ca fiind un factor de risc pentru tulburările neurodegenerative, inclusiv Parkinson, iar acest studiu mai amplu consolidează aceste dovezi. Studiile care au analizat celulele creierului sub microscop au arătat că traumele la nivelul capului pot declanșa acumularea proteinelor. Astfel de aglomerări de proteine ​​sunt o caracteristică a bolii Parkinson și pot provoca spargerea membranelor celulare, ceea ce duce la pierderea caracteristică a celulelor creierului.”, a spus Profesorul David Dexter, potrivit independent.co.uk.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum să îți subțiezi talia vizibil cu ajutorul unui preparat simplu din hrean și lămâie! Scapi de un centimetru pe zi

Ce se întâmplă atunci când consumi alcool în timpul menstruației?

Mergi la salon pentru a-ți face manichiura? Uite cu ce boli te poți alege

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate