Te simți amețită în majoritatea timpului? Uite ce afecțiuni se pot ascunde în spatele acestui simptom

Ce afecțiuni se pot ascunde în spatele amețelilor frecvente

Amețelile pot să apară în acele zile în care volumul de muncă și stresul de la birou ating cote alarmante, iar dacă acest lucru nu ar trebui să te îngrijoreze, în situațiile în care amețelile se accentuează și sunt tot mai dese, vizita la medic ar trebui să se afle pe lista priorităților.

De fiecare dată când există o problemă la nivelul organismului, acesta caută diferite modalități pentru a semnala că ceva nu funcționează exact așa cum ar trebui. Amețelile sunt pe lista acestor semnale transmise de către organism și pentru că nu sunt asociate unei singure boli, este nevoie de mai multe investigații pentru a determina cauza care a dus la apariția acestora.

Ce afecțiuni se pot ascunde în spatele amețelilor frecvente?

În spatele unei banale amețeli se pot ascunde o mulțime de afecțiuni, iar dacă unele dintre ele pot fi tratate cu ușurință, altele pot pune viața în pericol.

1. Anxietate

Atunci când amețelile sunt însoțite de oboseală, palpitații, frică sau o stare de neliniște, acestea pot fi semnul anxietății. Consumarea unei cantități mai mici de cafea sau alcool și renunțarea la fumat sunt câteva dintre lucrurile care te pot scăpa de simptomele neplăcute. În plus, cu cât respiri mai corect, cu atât vei reuși să îți relaxezi organismul și să elimini stresul.

2. Tensiunea este scăzută

Dacă tensiunea ta este scăzută, atunci te poți confrunta cu amețelile puternice, mai ales atunci când îți schimbi brusc poziția, potrivit mirror.co.uk.

3. Anemie

Anemia apare în momentul în care în organism există o cantitate mult prea mică de fier. Pe lângă amețeli și oboseala excesivă, această afecțiune îți poate modifica inclusiv aspectul fizic, pielea ta căpătând o nuanță mult mai deschisă decât ar fi normal.

4. Infecțiile la nivelul urechilor

Infecțiile la nivelul urechii interne, cea responsabilă cu menținerea echilibrului, sunt cele care pot provoca amețeli, greață și chiar pierderea temporară a auzului.

5. Boala Meniere

Boala Meniere este o altă afecțiune a urechii interne. Aceasta se caracterizează prin amețeli, deficiențe de auz și senzația de plenitudine sau de presiune puternică la nivelul urechii. Chiar dacă nu a fost determinată o cauză exactă a acestei afecțiuni, specialiștii cred că aceasta apare în special atunci când există o acumulare de lichid la nivelul urechii interne.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Loviturile în zona capului, un pericol pe termen lung. Cu ce afecțiune medicală te poți confrunta?

Cum să îți subțiezi talia vizibil cu ajutorul unui preparat simplu din hrean și lămâie! Scapi de un centimetru pe zi

Ce se întâmplă atunci când consumi alcool în timpul menstruației?

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate