Cum ne ajută culorile în lupta împotriva stresului

cum ajuta culorile impotriva stresului

cum ajuta culorile impotriva stresului

Foarte multe persoane se confruntă în zilele noastre cu stresul și asta din cauza ritmului de viață agitat, instablității financiare și din cauza problemelor zilnice. Această afecțiune poate fi ținută sub control prin diferite metode, inclusiv prin intermediul culorilor.

Fiecare dintre noi s-a lovit într-un anumit moment de o situație incomodă care a dus la apariția stresului. Dacă unele persoane se confruntă cu stresul doar în situații speciale, există și o altă categorie, cea a oamenilor care trăiesc zi de zi cu această stare, care le poate afecta într-un mod serios starea de sănătate.

De-a lungul timpului au fost descoperite mai multe modalități prin care oamenii pot scăpa de stres și se pot relaxa. În acest proces, un rol foarte important îl au și culorile. Culorile acționează la nivelul subconștientului și ne pot schimba starea de spirit.  Fiecare culoare produce o anumită schimbare din punct de vedere psihologic, potrivit globalhealingcenter.com. Dacă unele nuanțe au capacitatea de a ne relaxa, alte ne stimulează și ne dau mai multă energie.

Care sunt efectele culorilor asupra organismului?

1.Roșu

Roșul este culoare pasiunii și a iubirii, însă nu este o culoare recomandată în perioadele stresante din viața unei persoane. Cel mai potrivit moment pentru a purta culoarea roșie este atunci când ne confruntăm cu o criză emoțională.

2.  Roz

Rozul este o culoare care exiprimă liniște și relaxare, oferind organismului echilibrul de care are nevoie, mai ales într-o perioadă încarcată și stresantă.

3. Potrocaliu

Fiind o culoare intensă, portocaliul nu are capacitatea de a relaxa organismul uman, însă este un bun stimulent, potrivit în momentele în care nivelul de energie este foarte scăzut.

4.  Galben

Galbenul este una dintre culorile preferate ale designerilor de interior. Aceștia apelează la această culoare pentru a crea o atmosferă caldă și liniștită. Într-o cameră vopsită într-o nuanță de galben pal îți vei găsi liniștea interioară.

5.  Verde

Verdele este potrivit atunci când nu treci printr-o perioadă foarte bună. Această culoare emană liniște și  te va ajuta să te regăsești și să treci peste episoadele stresante din viața ta.

6.  Albastru

Albastrul este culoarea vedetă când vine vorba despre combaterea stresului. Nuanțele de albastru încurajează starea de liniște și te vor calma imediat.

 

Foto:shutterstock.com

Citește și:

8 alimente care te ajută să ai un abdomen plat

Ceaiul, principalul aliat în lupta cu diabetul

Cauze și simptome ale cancerului ovarian. Nu ignora aceste semne

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate