Ceaiul, principalul aliat în lupta cu diabetul

beneficiile ceaiului impotriva diabetului

beneficiile ceaiului impotriva diabetului

Ceaiul este o băutură care poarte face minuni pentru organismul uman, acesta reușind să combată cele mai grave afecțiuni, printre care și diabetul. 

Ceaiurile au fost consumate încă din cele mai vechi timpuri, iar aceste infuzii de plante au devenit celebre în toată lumea pentru efectele pe care le au asupra organismului.  Recent, cercetătorii au descoperit că un consum regulat de ceai poate duce la prevenirea a două tipuri de diabet.

Cum luptă ceaiul împotriva diabetului?

Diabetul este o dereglare a metabolismului care apare în momentul în care există o concentrație mult prea mare de glucoză în sânge.  Ceaiul poate să prevină apariția diabetului, iar acest lucru se explică prin faptul că substanțele existente în ceaiuri ajută la reducerea cantității de zahăr din sânge, zahăr provenit din consumul de dulciuri sau diferite gustări.

Monitorizarea nivelului de zahăr din sânge este esențială pentru a preveni principalele boli care pot duce la deces. Mai mult, această practică este eficientă și în cazul celor care au fost diagnosticați deja cu o afecțiune de acest tip, dar care își doresc ca starea lor se sănătate să nu se înrăutățească.

Pe lângă efectele pe care ceaiul le are în lupta împotriva declanșării diabetului, cercetătorii au mai descoperit că acesta reduce semnificativ riscul apariției unor boli cognitive în cazul persoanelor care au o vârstă înaintată, potrivit dailymail.co.uk. Mai mult, în cazul persoanelor care sunt predispuse genetic să  dezvolte Alzheimer, s-a demonstrat că în 86% din cazuri, boala poate fi întârziată prin consumul de ceai.

Pentru lupta împotriva diabetului cel mai recomandat sortiment de ceai este cel de urzică. Printre proprietățile multiple, urzica este recunoscută și pentru rolul său important în scăderea nivelului glicemiei. Urzica are un efect detoxifiant și pentru rezultate optime ar trebui consumate cel puțin două căni de ceai zilnic. Cum prepari ceai de urzici

 

Foto:shutterstock.com

Citește și:

Beneficii ale ceaiului, în funcție de cum preferi să-l bei

Ce se întâmplă în organismul tău dacă vei consuma zilnic ceai de cimbru. Este fantastic

Scapă de durerile de cap cu ceai verde! Iată cum este posibil

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate