Cum faci diferența între sarcină și menstruație? Simptomele care pot fi confundate cu ușurință

Primele simptome ale sarcinii pot fi trecute uşor cu vederea. Ele se confundă adesea cu menstruaṭia, de aceea multe femei nu ȋşi dau seama că sunt ȋnsărcinate din primul moment. Uite cum poți face diferența între sarcină și menstruație.

Confuzia între sarcină și menstruație este făcută de foarte multe femei, iar acest lucru poate fi periculos pentru sarcină deoarece, ȋn această etapă, pot fi administrate medicamente pentru diminuarea durerilor ce pot afecta embrionul care abia se formează.

Cum faci diferența între sarcină și menstruație?

Corpul emite semnale cum că se produc modificări, la scurt timp după ce ai rămas ȋnsărcinată. Primele modificări apar la nivelul sȃnilor şi pot fi vizibile la aproximativ 7-10 zile de la concepṭie. Sȃnii sunt sensibili la palpare și chiar dureroşi. Poṭi simṭi nevoia să te eliberezi de curelele sutienului.

Următoarele semne sunt dureri ȋn zona abdomenului inferior asemănătoare cu durerile de la menstruaṭie. Poṭi să ȋncepi să simṭi aceste dureri cu cȃteva zile ȋnainte de data la care ar trebui să ȋṭi vină următoarea menstruaṭie. Pot fi de intensitate redusă ori puternice, dar nu trebuie să te sperie. Uterul se pregăteşte să ȋṭi primească puiul pentru următoarele luni. Unii medici recomandă pentru aceste dureri antispastice, ȋn timp ce alṭii sunt de părere că orice medicament trebuie evitat la ȋnceputul sarcinii dacă nu este absolut necesar să ȋl iei.

Un alt semn ce anunṭă ȋnceputul sarcinii ȋl reprezintă, cu siguranṭă, ȋntȃrzierea menstruaṭiei. În cazul femeilor care au cicluri menstruale neregulate, acest lucru poate fi un impediment pentru depistarea sarcinii ȋn primele săptămȃni. Testul de sarcină poate indica cu precizie sarcina la aproximativ două săptămȃni de la concepṭie.

Pofta pentru anumite alimente, dorinṭa de a mȃnca sănătos, pot fi indicatori ai sarcinii. Odată cu instalarea ei, organismul poate respinge anumite alimente procesate, de tip fast food sau mezeluri.

Oboseala şi somnolenṭa apar destul de repede la debutul sarcinii. Ele au rolul de a pregăti organismul pentru perioada care urmează.

Greṭurile şi vărsăturile sunt şi ele semne prevestitoare sarcinii, dar apar mai tȃrziu decât celelalte, ȋn prima sau a doua săptămȃnă de la data la care ar fi trebuit să ai menstruaṭia. Pot să te surprindă neplăcut oricȃnd, pe parcursul unei zile, nopṭi, la ȋnceputul sarcinii sau pe toată durata ei. Majoritatea femeilor experimentează aceste stări pȃnă ȋn săptămȃnile 10-12 cȃnd ȋncep să scadă ȋn intensitate, apoi dispar.

Dacă ai aceste simptome sau doar o parte dintre ele este foarte important să faci un test de sarcină şi să mergi la medic ȋnainte de a lua orice medicament care să te ajute să te simṭi mai bine.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum poți să rămâi însărcinată chiar dacă te-ai îmbolnăvit de cancer de col uterin? Operația de ultimă generație care îți poate salva viața

Testul care poate preveni nașterile premature. Femeile însărcinate pot afla cu exactitate data nașterii

Ce alimente să consumi pentru a-ți crește șansele de a rămâne însărcinată?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate