Testul care poate preveni nașterile premature. Femeile însărcinate pot afla cu exactitate data nașterii

Nașterile premature sunt de multe ori vinovate de apariția problemelor de sănătate în rândul bebelușilor. Pentru a evita acest lucru, cercetătorii au descoperit un test care poate preveni nașterile premature, arătând cu exactitate data la care femeile vor aduce pe lume bebelușul.

În momentul actual există diferite teste care pot prezice momentul nașterii, dar în majoritatea cazurilor, specialiștii au constatat că acestea au un grad de eficiență ridicat doar în cazul gravidelor care prezintă un risc ridicat de a naște prematur. Oamenii de știință americani au pus bazele unui test de sânge foarte simplu de realizat și care nu presupune costuri ridicate.

Testul care poate preveni nașterile premature

După ce au făcut mai multe cercetări, specialiștii au constatat că analiza de sânge poate prezice cu o acuratețe de 80% dacă femeia însărcinată va naște prematur, potrivit agerpres.ro. Pe lângă acest lucru, testul este eficient și pentru a estima care este data la care gravida va naște.

”Am constatat că o mână de gene sunt foarte predictive pentru femeile cu risc de naştere prematură. Am lucrat mult timp de-a lungul anilor pentru a înţelege naşterea prematură. Acesta este primul progres ştiinţific real şi semnificativ asupra acestei probleme din ultima lungă perioadă de timp’‘, a declarat Mads Melbye, unul dintre autorii studiului.

Analiza de sânge ține sub observație genele materne, placentare și fetale, evaluând nivelul de ARN din celule. Cu toate că este nevoie și de alte studii pentru a dovedi eficiența acestui test, oamenii de știință sunt de părere că această descoperire este una foarte importantă și care, în timp, poate fi dezvoltată pentru a obține un test ce poate fi aplicat în majoritatea situațiilor. Mai mult, specialiștii consideră că această analiză ar putea reduce numărul deceselor apărute în urma unei nașteri premature.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Fructul care te ajută să scapi de problemele digestive. Funcționează ca un medicament natural

Cum trebuie să reacționezi în cazul unui infarct miocardic? 4 lucruri care îți pot salva viața

Cum îți dai seama că ești alergică la cafea? Principalele semne pe care ar trebui să le iei în considerare

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate