4 portii
Timp de gatit: 30 min.
460 calorii per portie, 30 g grasimi, 11 g nesaturate
Ingrediente:
- 2 ardei grasi galbeni si 2 ardei grasi rosii
- 4 linguri pasta harissa
- 8 cotlete de miel a cate 100 g fiecare
- o mana de frunze de menta
- 4 linguri humus (pasta de susan)
- 2 linguri ulei de masline
- 2 lingurite din fiecare: chimen, scortisoara macinata
Mod de preparare:
Mod de preparare 1. Incinge gratarul. Unge ardeii grasi cu ulei si coace-i pe gratar timp de 15 minute, pana cand coaja se arde uniform, pe toate partile. Aseaza-i intr-un bol acoperit cu film alimentar si lasa sa stea timp de 10 minute.
2. Amesteca pasta harissa cu condimentele macinate si unge carnea uniform. Dupa aceea, frige cotletele pe gratar timp de 2 minute pe fiecare parte, ca sa obtii o friptura potrivit de patrunsa, si timp de 3 minute pe fiecare parte, pentru o friptura bine facuta.
3. Intre timp, curata ardeii de coaja si de seminte si taie-i felii. Amesteca-i cu frunzele de menta. Amesteca pasta humus cu sucurile ramase in bol (de la ardeii copti) pana cand aceasta se subtiaza. Serveste cotletele de miel asezate pe ardeii copti cu sos de humus, pentru inmuiat painea.
Pofta buna!
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro