Cotlete de miel cu ardei copti

4 portii
Timp de gatit: 30 min.
460 calorii per portie, 30 g grasimi, 11 g nesaturate

Ingrediente:

  • 2 ardei grasi galbeni si 2 ardei grasi rosii
  • 4 linguri pasta harissa
  • 8 cotlete de miel a cate 100 g fiecare
  • o mana de frunze de menta
  • 4 linguri humus (pasta de susan)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite din fiecare: chimen, scortisoara macinata

Mod de preparare:

Mod de preparare 1. Incinge gratarul. Unge ardeii grasi cu ulei si coace-i pe gratar timp de 15 minute, pana cand coaja se arde uniform, pe toate partile. Aseaza-i intr-un bol acoperit cu film alimentar si lasa sa stea timp de 10 minute.
2. Amesteca pasta harissa cu condimentele macinate si unge carnea uniform. Dupa aceea, frige cotletele pe gratar timp de 2 minute pe fiecare parte, ca sa obtii o friptura potrivit de patrunsa, si timp de 3 minute pe fiecare parte, pentru o friptura bine facuta.
3. Intre timp, curata ardeii de coaja si de seminte si taie-i felii. Amesteca-i cu frunzele de menta. Amesteca pasta humus cu sucurile ramase in bol (de la ardeii copti) pana cand aceasta se subtiaza. Serveste cotletele de miel asezate pe ardeii copti cu sos de humus, pentru inmuiat painea.
Nu părăsi incinta până nu înveți cum să pui ardei copți la borcan!

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Preparate din carne de oaie