Cod şi salam picant rumenit
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2014/03/cod.jpg)
Salamul picant chorizo transferă peştelui aroma sa specifică şi îl menţine suculent. Ingrediente pentru 2 porţii • Gata în 30 minute • 492 calorii per porţie • 17 g grăsimi
■ 125 g paste uscate
■ 75 g sparanghel sau broccoli
■ 300 g file de cod, tăiat în două
■ 1 lingură ulei de măsline
■ 3 felii de salam picant chorizo
■ 1 lingură nuci de pin rumenite
Mod de preparare
1 Încinge grill-ul la temperatura potrivită şi pune tava de copt ca să se încălzească.
2 Fierbe pastele în apa clocotindă cu sare, conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj, circa 8 minute. În acelaşi vas adaugă în ultimele minute sparanghelul sau broccoli.
3 Între timp, presară peştele cu sare şi piper şi unge cu ulei.
Aşază feliile de salam deasupra şi aşază în tava de copt. Dă la grill 5 minute.
4 Scurge pastele de apa şi porţionează în două farfurii de servit. Aşază peştele rumenit deasupra şi serveşte presărat cu nuci de pin rumenite şi – după preferinţă – stropit cu ulei de măsline.
Vezi şi Fructe de mare cu sos de smântână