Cine a înșelat o dată, sigur o va face și a doua oară. Care este motivul?

motiv înșelat

Dacă ai fost înșelată, mai mult ca sigur ai auzit și tu aceste cuvinte “dacă te-a înșelat o dată, sigur o va face și a doua oară”. Poate că în momentul în care le auzi îți par doar simple cuvinte, însă această idee a fost demonstrată științific.

Ai fost înșelată, a durut, dar ai găsit puterea de a merge mai departe alături de iubitul tău, chiar dacă încrederea ta în el nu mai este deplină. Poate că te-ai gândit mereu dacă există posibilitatea ca el să facă acest lucru din nou, iar acum cercetătorii vin să îți răspundă la întrebare.

Motivul pentru care cine a înșelat o dată, sigur o va face și a doua oară

Acum este demonstrat științific că persoana care a înșelat o dată, sigur o va face și a doua oară. Cum este posibil? Cercetările au arătat că în cazul persoanelor care au fost infidele, creierul reușește să se detașeze de reacțiile negative pe care minciuna le provoacă, potrivit dailymail.co.uk. Astfel, chiar dacă s-au simțit vinovate pentru gestul pe care l-au făcut, acest sentiment nu va mai avea aceeași intensitate atunci când episodul de infidelitate se repetă. Cu cât înșeală mai des, cu atât vor deveni mai indiferente, ajungând să vadă acest lucru ca pe ceva normal.

Sentimentul de vinovăție pe care îl simt persoanele atunci când înșeală este determinat de o anumită parte a creierului. Mai exact, amigdala este cea care ne face să ne simțim rușinați sau vinovați pentru diferite acțiuni. Atunci când facem unele acțiuni în mod repetat, creierul le percepe ca fiind lucruri perfect normale, motiv pentru care aceste sentimente negative tind să dispară.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

3 trucuri care te ajută să ai o relație de durată

5 lucruri care se întâmplă în corpul tău imediat după o despărțire

Ce poți face pentru a nu pica în capcana aventurilor online? 4 sfaturi prețioase

7 semne care îți arată că îți distrugi relația

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex