5 lucruri care se întâmplă în corpul tău imediat după o despărțire

5 lucruri care se întâmplă în corpul tău imediat după o despărțire

Despărțirile sunt momente foarte dureroase, iar atunci când relațiile amoroase ajung la final, pare că nimic nu va mai fi la fel. Pe lângă durerea sufletească, există o serie de modificări pe care le suferă organismul uman, imediat după ce relația de cuplu a luat sfârșit.

A trece peste o despărțire nu este un lucru tocmai ușor, multe persoane având nevoie de ajutor specializat pentru a depăși acest moment delicat. Stresul emoțional este unul foarte ridicat, iar acest lucru poate influența modul în care organismul funcționează, potrivit brightside.me.

5 lucruri care se întâmplă în corpul tău imediat după o despărțire

1. Apare insomnia

Oamenii au nevoie de alte persoane pentru a se simți confortabil și pentru a se dezvolta armonios. Atunci când relațiile de cuplu se sfârșesc, majoritatea persoanelor dezvoltă o stare de anxietate, iar acest lucru atrage după sine insomnia.

2. Te poți confrunta cu durerile în piept

Persoanele care au probleme cardiace riscă să se confrunte cu dureri puternice în piept sau în cazuri grave, poate să apară infarctul miocardic. Cum la nivelul creierului există un disconfort, acesta poate transmite semnale organismului și astfel se pot declanșa durerile în piept.

3.  Tenul tău poate avea de suferit

Nivelul de stres este foarte ridicat în momentul în care trecem printr-o despărțire, lucru care poate duce la apariția acneei. În plus, oamenii nu mai acordă atât de mult atenție îngrijirii persoanele imediat după ce au ieșit dintr-o relație, ceea ce face ca pielea să aibă de suferit.

4.  Pot să apară durerile musculare

Stresul poate cauza spasme musculare, ceea ce face ma mușchii să se contracte și să apară dureri semnificative.

5. Pierderea poftei de mâncare sau acumularea kilogramelor în plus

După o despărțire, oamenii pot reacționa în două moduri diferite. Unele persoane își vor pierde pofta de mâncare, refuzând să mănânce chiar și câteva zile în șir, în timp ce altele vor simți nevoia să consume în special dulciuri, lucru care favorizează acumularea kilogramelor în plus.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce poți face pentru a nu pica în capcana aventurilor online? 4 sfaturi prețioase

7 semne care îți arată că îți distrugi relația

Ce este sexualitatea de tip fast food și cum afectează aceasta viața de cuplu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex