Ce poți face pentru a nu pica în capcana aventurilor online? 4 sfaturi prețioase

Aproape tot ce facem tinde să se mute în mediul online. Dacă în trecut ne întâlneam prin intermediul prietenilor, rudelor sau ne trimiteam scrisori, acum tot mai multe relații încep și se dezvoltă pe site-urile de martimoniale. 

O relație începută prin intermediul internetului și al rețelelor de socializare nu este un lucru negativ, însă există și multe situații în care cei care își doresc să își găsească jumătatea ajung să fie dezamăgiți. Pentru cei timizi, mediul online este o adevărată binecuvântare. Aflându-se în spatele unui monitor, aceste persoane capătă încredere în sine și reușesc să se destăinuie mult mai ușor persoanei cu care socializează, lucru care se poate concretiza într-o relație de cuplu.

Dacă în cazurile fericite partenerii ajung să aibă o relație de viitor, există și persoane care picat în capcana aventurilor online, iar atunci când au stabilit o întâlnire, surprizele au fost nu tocmai plăcute. Psihologul Andra Tănăsescu este de părere că cei care apelează la diverse site-uri pentru a-și găsi sufletul pereche trebuie să țină cont de câteva sfaturi, care îi vor ajuta să găsească persoana potrivită și nu pe cineva care caută doar aventuri.

4 sfaturi care te ajută să nu pici în capcana aventurilor online

1. Încearcă să te cunoști

Înainte de a te apuca să îți cauți jumătatea pe internet, asigură-te că știi bine ce îți dorești și ce te face fericită. Este foarte important să ai în minte un fel de portret al persoanei pe care ți-o dorești aproape și să încerci să o regăsești în online.

2. Acordă atenție conversațiilor

Pentru că relația se desfășoară virtual, cuvintele au mai multă importanță decât îți poți imagina. Analizează fiecare cuvânt, frază și încearcă să găsești semnificația ce se ascunde în spatele lor. Acesta lucru te va ajuta să cunoști mult mai bine persoana cu care vorbești și să îți dai seama dacă aveți sau nu lucruri în comun.

3. Spune-i celeilalte persoane care sunt intențiile tale

Fie că îți dorești o relație serioasă, fie că ești în căutarea unei aventuri, persoana cu care ai stabilit o legătură trebuie să știe încă de la început la ce ar trebui să se aștepte. Vorbește deschis despre intențiile tale și nu da impresia că poți oferi mai mult decât ești dispusă să dai.

4. Asumă-ți alegerile

Dacă vorbești cu o persoană și stabiliești o întâlnire, asumă-ți acest lucru și nu juca pe mai multe fronturi. Profitând de faptul că discuțiile sunt purtate în mediul online, unele persoane încep mai multe relații în paralel. Acest lucru va duce la apariția confuziei și a stărilor anxioase, motiv pentru care ar trebui evitate astfel de situații.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

7 semne care îți arată că îți distrugi relația

Ce este sexualitatea de tip fast food și cum afectează aceasta viața de cuplu

Ce se întâmplă dacă faci sex în ziua de marți. Descoperirea surprinzătoare a cercetătorilor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Dragoste & Sex