Chifteluțe cu sos picant
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2015/01/chiftelute-sos-picant.jpg)
Sunt micuțe și gustoase și fac un aperitiv bun. Sau chiar un pranz delicios de luat la serviciu – poți face mini-burgeri cu ele!
- 12 porții • Gata în 55 min • 319 calorii per porție • 14 g grasimi
INGREDIENTE
800 g cârnați proaspeți (porc și vita)
2 lingurițe piper macinat
2 lingurițe sos Worchester
2 linguri patrunjel
3 cepe roșii, razuite
150 g jeleu de coacaze
Coaja razuita de la 1 portocala
½ lingurița muștar
Câteva picaturi sos Tabasco
2 linguri ulei
12 chifle mici, taiate în doua și rumenite
MOD DE PREPARARE
1 Scoate carnea din cârnați și combin-o cu ardeiul iute, sosul Worchester și patrunjelul. Potrivește gustul de sare și piper și modeleaza chifteluțe aplatizate mici și da la rece 15 min.
2 Între timp, prepara sosul picant de servit: presara ceapa roșie cu sare și lasa la scurs în strecuratoare 5 min. Clatește rapid sub jet de apa și stoarce cu mâna pentru a elimina lichidul în exces. Combina cu jeleul de coacaze, coaja razuita de portocala, muștarul și sosul Tabasco.
3 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Prajește chifteluțele în uleiul încins 3 min pe fiecare parte, pâna când se rumenesc. Transfera-le apoi pe tava de copt și da la cuptor 5 min. Servește-le fierbinți sau la temperatura ambianta așezate pe chifle cu sosul picant.