Chifteluțe cu sos picant

Sunt micuțe și gustoase și fac un aperitiv bun. Sau chiar un pranz delicios de luat la serviciu – poți face mini-burgeri cu ele!

chiftelute-sos-picant

  • 12 porții • Gata în 55 min • 319 calorii per porție • 14 g grasimi

INGREDIENTE

800 g cârnați proaspeți (porc și vita)

2 lingurițe piper macinat

2 lingurițe sos Worchester

2 linguri patrunjel

3 cepe roșii, razuite

150 g jeleu de coacaze

Coaja razuita de la 1 portocala

½ lingurița muștar

Câteva picaturi sos Tabasco

2 linguri ulei

12 chifle mici, taiate în doua și rumenite

MOD DE PREPARARE

1 Scoate carnea din cârnați și combin-o cu ardeiul iute, sosul Worchester și patrunjelul. Potrivește gustul de sare și piper și modeleaza chifteluțe aplatizate mici și da la rece 15 min.

2 Între timp, prepara sosul picant de servit: presara ceapa roșie cu sare și lasa la scurs în strecuratoare 5 min. Clatește rapid sub jet de apa și stoarce cu mâna pentru a elimina lichidul în exces. Combina cu jeleul de coacaze, coaja razuita de portocala, muștarul și sosul Tabasco.

3 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Prajește chifteluțele în uleiul încins 3 min pe fiecare parte, pâna când se rumenesc. Transfera-le apoi pe tava de copt și da la cuptor 5 min. Servește-le fierbinți sau la temperatura ambianta așezate pe chifle cu sosul picant.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Aperitive cu carne