Chiftele de cartofi si dovleac

E gata in: 30 min.; Calorii: 64 per bucata, Grasimi: 1,5 g; saturate: 1 g, Cost ingrediente: aprox. 6,5 lei

Ingrediente pentru 6 persoane:

Cumpara ingrediente proaspete

  • 375 g cartofi cu coaja rosie, curatati de coaja
  • 170 g ceapa, tocata, amestecata cu frunze de salvie, tocate
  • 75 g dovleac, fiert si tocat
  • 3 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • 22 frunze de salvie
  • 15 g unt
  • ulei vegetal pentru prajit

Mod de preparare:

1. Taie cartofii in cuburi mici de 1 cm. Asaza-i intr-un vas cu apa in care ai adaugat 1 lingura de sare si pune vasul la foc. Lasa sa fiarba timp de 15 minute si apoi scurge-i de apa.

2. Intr-un bol larg, pune cartofii, dovleacul, ceapa si salvia, patrunjelul si 4 frunze de salvie tocate. Adauga sare si piper si amesteca. Incorporeaza untul si adauga circa 50 ml apa, pentru a forma o compozitie consistenta, si apoi lasa sa se raceasca.

3. Intr-o tava, toarna un strat de ulei si incinge-l timp de 10 minute in cuptorul preincalzit la semnul 7/220°C. Modeleaza 18 chiftele mici, rotunde si pune deasupra lor cate o frunza de salvie. Asaza-le in tava, stropeste-le cu uleiul incins si da tava la cuptor timp de 15 minute. scoate-le pe un prosop de hartie si serveste.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Aperitive fara carne