Chiftele de cartofi si dovleac
Ingrediente pentru 6 persoane:
Cumpara ingrediente proaspete
- 375 g cartofi cu coaja rosie, curatati de coaja
- 170 g ceapa, tocata, amestecata cu frunze de salvie, tocate
- 75 g dovleac, fiert si tocat
- 3 linguri patrunjel proaspat, tocat
- 22 frunze de salvie
- 15 g unt
- ulei vegetal pentru prajit
Mod de preparare:
1. Taie cartofii in cuburi mici de 1 cm. Asaza-i intr-un vas cu apa in care ai adaugat 1 lingura de sare si pune vasul la foc. Lasa sa fiarba timp de 15 minute si apoi scurge-i de apa.
2. Intr-un bol larg, pune cartofii, dovleacul, ceapa si salvia, patrunjelul si 4 frunze de salvie tocate. Adauga sare si piper si amesteca. Incorporeaza untul si adauga circa 50 ml apa, pentru a forma o compozitie consistenta, si apoi lasa sa se raceasca.
3. Intr-o tava, toarna un strat de ulei si incinge-l timp de 10 minute in cuptorul preincalzit la semnul 7/220°C. Modeleaza 18 chiftele mici, rotunde si pune deasupra lor cate o frunza de salvie. Asaza-le in tava, stropeste-le cu uleiul incins si da tava la cuptor timp de 15 minute. scoate-le pe un prosop de hartie si serveste.
Pofta buna!