Cheesecake cu rubarbă
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2014/03/cake.jpg)
Un desert fin şi irezistibil, pe care îl vei savura imediat. • 12 porţii • Gata în 1 oră + timp de răcire • 230 calorii per porţie.
PENTRU BAZĂ
■ 50 g unt 60% grăsime
■ 125 g biscuiţi digestivi, zdrobiţi
■ 100 g fulgi de ovăz, zdrobiţi
■ 1 lingură miere
■ 2 linguriţe ghimbir răzuit
■ 250 g urdă dulce
■ 3 ouă
■ 8 linguri îndulcitor granulat
■ 2 linguriţe esenţă de vanilie
■ 3 linguri amidon
■ 200 g iaurt grecesc
■ 400 g brânză de vaci dietetică
1 Încinge cuptorul la semnul 2/150°C. Aşază pe grătarul inferior un vas cu apă fierbinte. Unge cu ulei şi tapetează cu hârtie de copt forma rotundă de de blat de 22 cm.
Combină ingredientele pentru bază şi apoi aşază într-un strat uniform bine presat. Dă la congelator.
2 Combină în tocătorul electric urda şi ouăle până când obţii o pastă. Adaugă ingredientele rămase şi combină. Toarnă compoziţia în formă şi dă la cuptor pe nivelul din mijloc 50 minute.
3 Opreşte cuptorul, deschide uşa şi lasă să se răcorească 30 minute. Apoi lasă deoparte să se răcească complet şi dă la congelator 3 ore. Serveşte cu pastă rapidă de rubarbă şi ghimbir. Ornează cu rubarbă cristalizată.
Rubarbă cristalizată
Într-un vas, pe foc dizolvă treptat 200 g zahar tos în 100 ml apă. Lasă să fiarbă 5 minute şi apoi adaugă segmente de rubarbă. Lasă să fiarbă 5 minute şi apoi scoate cu spumiera pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Lasă să se usuce la temperatura ambiantă şi utilizeaza pentru ornat.
Pasta rapidă de rubarbă şi ghimbir
Combină 2 linguriţe amidon cu 2 linguri apă rece şi pune într-un vas larg cu 300 g rubarbă, tăiată felii, 1 linguriţă ghimbir răzuit şi 75 g zahăr.
Încalzeşte treptat 10 minute, până când fructele se înmoaie. Mărunţeşte în tocătorul electric pentru a obţine o pastă.
Păstrează aspectul intact!
Pentru că odată scoasă din cuptor crema de brânză de vaci să nu crape în timp ce se răceşte, în momentul când o scoţi din cuptor, trece cuţitul pe marginea formei ca să se desprindă de margine. Astfel dezlipită, crema îşi va păstra suprafaţa netedă, fără fisuri.
Daca vrei si alte sortimente, incearca si aceste delicioase retete cheesecake