Ajută-ţi căsnicia cu o seară în doi!

Montaj cuplu

Îţi mai aminteşti când ţi-a topit inima cu un zâmbet? Când ţi-a aprins dorinţa cu o simplă atingere? Nu? Atunci poate ai nevoie să-ţi împrospătezi memoria…

O dimineaţă posomorâtă de luni. În loc să te aşezi cu micul dejun în faţa televizorului, te chinui să-ţi faci loc în fustă de piele care-ţi venea perfect anul trecut, în timp ce, cu un ochi, inspectezi caietul de teme al fiicei tale.

Soţul tău strigă din dormitor: „Eşti sigură că merge cravata bleumarin la cămaşa gri?, iar fetiţa insistă: „Asta-i tema de data trecută, uită-te pe pagina următoare! Îţi vine să ridici mâinile în semn de apărare şi, în orice caz, s-o laşi baltă cu cina în doi planificată pentru diseară. Ei bine, da, cina în doi!

Aşa se întâmplă de fiecare dată când planifici ceva numai pentru tine şi soţul tau. Aşa se face în filme, aşa recomandă psihologii: „Rezervaţi-vă o seară numai pentru voi doi! Fără copii, fără planuri, discuţii despre casă, doar voi doi, cei care aţi fost odată…

Uită măcar o dată de copii

Sună bine în teorie, atât de bine încât guvernul norvegian a lansat pentru cuplurile casatorite un program în acest sens, în încercarea de a diminua rata de divorţuri de 40%. Şi aici, serile în doi sunt văzute ca un remediu care să readucă cuplurile împreună.

În cartea «I Love You But You Always Put Me

Last» («Te iubesc, dar tu mă pui mereu pe ultimul loc»), Andrew G. Marshall spune că relaţia de cuplu trebuie protejată împotriva copiilor, altfel se pierde: „Desigur, sunt momente în care copiii au nevoie de tine, dar în restul timpului, partenerul tău trebuie să fie pe prioritatea ta absolută.

Autorul consideră că acest lucru se poate face găsind timp pentru romantism, pentru amuzament şi, neapărat, pentru sex. Asta deja sună avangardist, dacă nu de-a dreptul excentric!

Fiecare vârstă a copilului pare să fie o „vârstă critică, o perioadă cheie în dezvoltarea lui.

Dacă astepţi să fie destul de mare încât să-şi poată purta singur de grijă – mai ales dacă ai mai mulţi şi îl astepţi pe fiecare – s-ar putea ca, la un moment dat, ceva să se strice iremediabil.

Pentru că, în afara de copii, probabil ca ai un job care, cum-necum, îţi ocupa cea mai mare parte a zilei, apoi ai toate grijile de fiecare zi ale gospodariei şi atunci, când o să ai acea seară liberă, în care, odihnită, aranjată şi bine dispusă, să ieşi în oraş cu soţul tau, de asemenea, odihnit, aranjat şi bine dispus?

Scânteia este încă vie!

Una dintre temerile legate de o seară în doi este că nu vei şti ce altceva o să vorbiţi în afara discuţiilor obişnuite despre casă, copii, şcoală şi, nu rareori, probleme de serviciu.

Nu trebuie să evitaţi cu orice preţ aceste subiecte, pentru că riscaţi un blocaj care poate să dureze toată seara. Va fi suficient că sunteţi doar voi doi şi că nimeni nu vă întrerupe, ca discuţia să se dezvolte, în sfârşit, să alunece spre amintirile comune, spre glumele de altadată pe care copiii nu se cade să le audă.

Nimic nu se varsă, nimic nu ia foc, nimeni nu s-a înţepat şi nimeni cu nimeni nu se ceartă pe jucării… Nuanţele subtile ale unui zâmbet nu se mai împrăştie dinainte de a se înfiripa.

Şi, oricât ar părea de banal, mâncarea bună contribuie la starea de bine şi satisfacţie. Acum puteţi comanda ceea ce le este interzis copiilor, fără pericolul ca ei să vrea să guste din farfuriile voastre. Un vin bun, aromat, o muzică plăcută şi, de ce nu, un dans pasional.

ciudatenii-1_a55728ec65

Păstrează prospeţimea relaţiei

Nu-ţi imagina că, dacă te-ai căsătorit cu omul visurilor tale, nu mai ai nimic de făcut în materie de flirt si seducţie. Că poţi să te neglijezi, să arăţi oricum, să vorbeşti şi să te porţi oricum. El te vede în continuare şi, în continuare, i-ar plăcea să te vadă frumoasă, atentă cu el şi cu tine însăţi.

Dar ce-ai zice să treci la nivelul următor şi să-i ceri părerea atunci când vrei să faci o schimbare de look?

În timp, ceea ce contează între parteneri este comunicarea, plăcerea de a vorbi, de a fi ascultat şi înţeles şi, deloc pe ultimul rând, râsul.

Nu-ţi pierde energia de a râde! Gândeşte-te dacă n-ai putea, în loc sa te enervezi pentru o stângacie a lui, mai bine să faceţi haz împreună.

REGULI PENTRU SEARA ÎN DOI

Lasa telefonul deoparte

Este enervant şi nepoliticos să-ţi tot verifici emailurile şi SMS-urile.

Fără resentimente

Nu aduceţi în discuţie subiecte aflate în dispută – veţi eşua inevitabil într-o ceartă.

Nu vorbiţi despre copii

Este întâlnirea voastră, seara voastră, relaţia voastră.

Atingeţi-vă mai mult

Faceţi efortul de a vă ţine de mână, de a vă săruta – ajută la Reconectarea emoţională şi fizică.

Acordaţi-vă timp

Rezervaţi-vă toată seara şi nu staţi cu ochii pe ceas şi cu gândul la ce aveţi de făcut după asta.

Evitaţi locaţiile prezentate ca primitoare pentru

Copii

Ideea era să petreceţi o seară fără copii, adică fără propriii voştri copii. Vreţi să fiţi înconjuraţi de tărăboiul pe care-l fac copiii altora?

Puţină varietate

Stabiliţi-vă regula de a nu merge de două ori la rând în acelaşi loc, pentru a evita orice fel de rutină.

Cu sau fara bani

Dacă nu staţi foarte bine cu banii, asta nu e o justificare să anulaţi seara în doi. Trimiteţi copiii la bunici şi pregătiţi împreună cina; poate fi chiar mai interesantă decât o ieşire la restaurant.

Faceţi ceva pentru amândoi

 Dacă ţie îţi plac filmele romantice iar lui îi plac SF-urile, alegeţi calea de mijloc: o comedie bună.

Planifică din timp

 Organizează agenda, făceţi-vă timp, rezervaţi-vă masă. Şi nu vă ăzgândiţi!

Autor: Mihaela Serea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Dragoste & Sex