Un desert clasic în variantă modernă – va fi cu siguranță apreciat de toată lumea! Iată cum se prepară checul cu cremă și căpșune:
• 10 porții • Gata în 1 ora și 30 min • 555 calorii per porție • 38 g grasimi
INGREDIENTE
■ 225 g unt nesarat
■ 225 g zahar tos, plus 1 lingura pentru presarat
■ 4 oua
■ 225 g faina cu factor de creștere
■ 3 linguri lapte
■ 300 ml frișca lichida
■ 100 g gem de capșune
■ 250 g capșune, plus pentru ornat
MOD DE PREPARARE
1 Încinge cuptorul la semnul 3/170°C. Unge cu unt și tapeteaza cu hârtie de copt o forma de chec de 1 litru.
2 Cu ajutorul telului electric combina untul cu zaharul pâna când amestecul devine cremos și se deschide la culoare. Încorporeaza pe rând ouale, amestecând dupa fiecare adaugare.
3 Încorporeaza cu mișcari delicate faina cernuta și adauga laptele. Toarna compoziție în forma și da la cuptor 1 ora ( acopera cu hârtie dupa 45 min ca sa nu se arda), pâna când crește, se rumenește și scobitoarea înfipta în mijloc iese curata. Transfera pe gratar metalic ca sa se raceasca complet.
4 Bate frișca spuma și încorporeaza gemul. Taie checul în trei straturi. 5 Toarna jumatate din frișca pe primul strat și apoi adauga jumatate din capșune, acopera cu al doilea strat de chec și pune frișca și fructele ramase. Pune deasupra al treilea strat de chec, presara zahar și orneaza cu capșune proaspete.