Cele mai bogate alimente în vitamina C. Consumă-le zilnic și renunță la suplimente

cele mai bogate alimente în vitamina C

Vitamina C este unul din cei mai eficienți nutrienți, ce susține numeroase funcții ale organismului. Când este preluată din surse alimentare, vitamina C ajută sistemul imunitar, luptă împotriva infecțiilor, previne bolile cardiovasculare și ajută în tratarea multor afecțiuni, de la răceală și până la depresie, conform sfatulmedicului.ro.

Acestea sunt cele mai bogate alimente în vitamina C

1. Ardeiul iute

Ardeiul iute are cel mai mare conținut de vitamina C. Un singur ardei iute are 109 mg de vitamina C, ceea ce depășește cantitatea zilnică recomandată, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Ardeiul iute este perfect pentru a condimenta sosurile sau supele și își găsesc locul perfect într-o salată de vară.

2. Roșiile

Roșiile și mai ales cele uscate la soare, conțin o cantitate foarte mare de vitamina C. O porție de 100 de grame conține 100 de mg de vitamina C, ceea ce înseamnă că o salată sau o supă de roșii vă acoperă cu brio necesarul zilnic. Peste salata de roșii mai puteți adăuda puțin pătrunjel și astfel creșteți cantitatea de vitamina C consumată.

3. Broccoli, conopida sau varza de Bruxelles

Consumate proaspete, aceste legume aduc un maximum de vitamine și fibre organismului. Dintre cele trei, broccoli conține cea mai mare cantitate de vitamina C, 89 mg la 100 de grame. Le puteți consuma în salate sau fierte, alături de o carne slabă.

4. Pepenele

Pepenele conține o cantitate importantă de vitamine, indiferent că vorbim de pepenele verde sau de cel galben. O cană de pepene galben tăiat cubulețe conține 67 mg de vitamina C, la care se adaugă vitamina A și potasiu. Conținutul ridicat de apă îl face ideal de consumat în sezonul cald. Astfel, un singur aliment hidratează și asigură necesarul zilnic de vitamine.

5. Kiwi

Acest fruct conține mai multă vitamina C decât portocalele,  este bogat în flavonoide și are o concentrație de potasiu asemănătoare cu cea regăsită în banane. Studiile au arătat că acest fruct este un aliat puternic al tractului respirator la copii.

Cireșele, căpșunile, castraveții, coacăzele negre sau cimbrul sunt și ele alimente bogate în vitamina C.

Citeste si 

Vitamina care te-ar putea ajuta să îți aduci aminte tot ce visezi în timpul nopții

Cum poți reduce cu 20% riscul de a te îmbolnăvi de cancer

Autor: Mihaela Chircă   

Sursa foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate