Cum poți reduce cu 20% riscul de a te îmbolnăvi de cancer? Specialiștii au descoperit vitamina care luptă împotriva celulelor canceroase

Lupta împotriva cancerului este una constantă, iar medicii sunt în căutarea celor mai eficiente metode pentru a preveni această boală, cu o rată de mortalitate foarte ridicată.

Celulele canceroase și felul în care acestea reacționează atunci când intră în contact cu anumite substanțe reprezintă principala preocupare a oamenilor de știință. Pentru că știu cât de importantă este prevenția pentru a salva vieți, cercetătorii dezvoltă în permanență studii pentru a vedea în ce măsură pot fi prevenite diferitele tipuri de cancer.

Cum poți reduce cu 20% riscul de a te îmbolnăvi de cancer?

Într-un studiu realizat recent, oamenii de știință au arătat că Vitamina D are un rol foarte important în buna funcționare a organismului și că poate reduce cu 20% riscul de a dezvolta cancerul, potrivit dailymail.co.uk. Testele au demonstrat încă o dată că Vitamina D întărește oasele și mușchii, dar și că protejează împotriva problemelor respiratorii și neurologie.

Centrul Național al Cancerului din Tokyo a prelevat probe de sânge de la 33.700 de persoane cu vârsta cuprinsă între 40-69 de ani și timp de 16 ani au analizat datele. Aceștia au descoperit că persoanele care aveau o cantitate mare de Vitamina D în organism au redus cu 20% riscul de a dezvolta o anumită formă de cancer, comparativ cu persoanele care aveau deficit de Vitamina D în organism.

Studiile au arătat că cele mai bune rezultate s-au înregistrat în cazul prevenirii cancerului hepatic, riscul de îmbolnăvire scăzând cu 55%.

Având în vedere rezultatele obținute de către cercetători, aceștia recomandă consumul de sardine, ficat sau ouă, aceste alimente fiind bogate în Vitamina D.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce se ascunde în spatele unei banale dureri de umăr? Acestea sunt bolile de care poți suferi

Care este diferenţa dintre durerea de cap şi migrenă? Hipnoterapeutul Eugen Popa îți spune cum să previi intensificarea durerii

Ai probleme cu fierea? Uite ce regim alimentar ar trebui să urmezi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate