Ce se întâmplă cu sufletele celor care mor în Săptămâna Patimilor?

Ce se întâmplă cu sufletele celor care mor în Săptămâna Patimilor

Săptămâna Patimilor este una dintre cele mai importante de peste an și asta pentru că îi pregătește pe credincioși pentru a întâmpina sărbătoarea Învierii. 

Fiecare zi din Săptămâna Mare este una specială și încărcată de semnificație, amintind de ultimele zile petrecute de Iisus Hristos pe Pământ. Din acest motiv, în această perioadă, creștinii ortodocși respectă o mulțime de tradiții și obiceiuri, asta pentru a se pregăti așa cum se cuvine pentru sărbătoarea Paștelui.

Ce se întâmplă cu sufletele celor care mor în Săptămâna Patimilor?

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au făcute diferite legături între sărbătorile religioase și anumite situații din viața de zi cu zi. Cum moartea reprezintă un lucru cât se poate de normal și care poate să apară indiferent de ziua, luna anului sau sărbătoarea din calendar, au apărut anumite superstiții legate de cei care mor în Săptămâna Patimilor.

Credința populară spune că cei care mor în Săptămâna Patimilor vor găsi mult mai greu calea către Rai, iar sufletul se va chinui să își găsească liniștea, potrivit antena3.ro. Se crede că în Săptămâna Mare, porțile Raiului sunt închise și că sufletele celor care mor în această perioadă ajung în Iad.

Dacă din bătrâni se spune că nu este bine ca cineva să moară în Săptămâna Patimilor, lucrurile se schimbă atunci când vorbim despre Săptămâna Luminată, adică cea cea urmează imediat după sărbătoarea Paștelui. În popor se crede că cei care mor în Săptămâna Luminată vor ajunge direct în Rai și asta pentru că nu vor mai fi nevoiți să ajungă la Judecata de Apoi.

Bianca Hriscu

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Motivul uimitor pentru care este bine să aprinzi lumânarea de botez în Săptămâna Luminată

Cum se ține postul negru? Învățăturile Părintelui Argatu pe care orice credincios trebuie să le știe

Care este adevărul despre Lumina Sfântă de la Ierusalim? Un preot a dezvăluit ce se întâmplă în Sâmbăta Mare

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Diverse