Motivul uimitor pentru care este bine să aprinzi lumânarea de botez în Săptămâna Luminată

Săptămâna de dinaintea Paștelui este cunoscută sub numele de Săptămâna Patimilor și este o perioadă încărcată de semnificații. Puțini știu că există o mulțime de obiceiuri care se respectă în această perioadă. De asemenea, după Paște, în Săptămâna Luminată se respectă câteva tradiții importante.

O superstiţie spune că lumânarea de botez are puteri tămăduitoare, iar acesta este un motiv important pentru care trebuie să fir păstrată acasă după acest eveniment.

De ce este bine să aprinzi lumânarea de botez în Săptămâna Luminată

Este considerată o parte din lumina cerească, iar pentru asta creștinii păstrează acasă lumănarea de botez, după eveniment, conform teotrandafir.com. Tradiția spune că este bine ca lumânareasă fie aprinsă a doua zi după botez, atunci când nașa îi face baie copilului. În acest fel, va fi ocrotit sufletul micuțului. De asemenea, nu ezita să aprinzi lumânarea în fiecare an, cu ocazia zilei de naștere a copilului.

Păstrează lumănarea de botez în condiții bune, pentru ca aceasta să reziste cât mai mult timp. Înfășoar-o într-o pânză albă de bumbac, iar lânga lumânare pune ramuri de busuioc, care să fie sfințit. De asemenea, o altă tradiție spune că lumânarea de la botez poate fi folosită în cadrul unor rugăciuni spuse pentru însănătoșirea micuțului. Aceasta trebuie să fie aprinsă și atunci când se descântă de deochi.

Fetele necăsătorite pot și ele să aprindă această lumânare și să-i să pună busuioc. De asemenea, trebuie să se roage pentru sănătate, pentru cei dragi, dar și pentru a găsi un soț care să le iubească și pentru a avea copii. Dacă familia ta trece prin momente grele, atunci aprinde lumânarea de botez. Și nu uita să aprinzi această lumânare și în Săptămâna Luminată, pentru că are puteri tămăduitoare.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Rugăciunea pe care trebuie să rostești în Lunea Mare. Te va proteja de rele și îți va aduce liniștea în suflet

Mâine este mare sărbătoare în calendarul ortodox. Tradiții și obiceiuri de care trebuie să ții cont în Sâmbăta lui Lazăr

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate