Ce se întâmplă cu sufletele celor care mor în Săptămâna Mare

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au făcut diverse legături între sărbătorile religioase și anumite situații din viața de zi cu zi. Cum moartea reprezintă un lucru natural și poate să survină oricând, au apărut superstiții legate de cei care mor în Săptămâna Patimilor. Am vrut să aflăm ce se întâmplă cu sufletele celor care mor în Săptămâna Mare:

Ce se întâmplă cu cei care mor în Săptămâna Mare. Se crede că, în aceste 7 zile, porțile Raiului sunt închise

Credința populară spune că cei care mor în Săptămâna Patimilor vor găsi mult mai greu calea către Rai, iar sufletul se va chinui să își găsească liniștea, potrivit antena3.ro. Se crede că în Săptămâna Mare, porțile Raiului sunt închise și că sufletele celor care mor în această perioadă ajung în Iad sau, în cel mai bun caz, aceste suflete vor avea parte de chinuri mari pentru ca, într-un final, să ajungă în Rai.

Ce se întâmplă cu sufletele celor care mor în Săptămâna Mare

Dacă din bătrâni se spune că nu este bine ca cineva să moară în Săptămâna Patimilor, lucrurile se schimbă atunci când vorbim despre Săptămâna Luminată, adică cea cea urmează imediat după sărbătoarea Paștelui, și despre celelalte săptămâni din Postul Paștelui. În popor se crede că cerurile sunt deschise pentru cei care mor în post sau Săptămâna Luminată. Așa că aceștia vor ajunge direct în Rai, nefiind nevoiți să treacă prin Judecata de Apoi.

Tot direct în Rai ajung și sufletele celor care se sting între Paște și Rusalii și în perioada cuprinsă de la Crăciun până la Bobotează.

Conform credinței populare, în posturi – fie cel al Paștelui, fie cel al Crăciunului – mor doar oamenii buni, desăvârşiţi şi fără de vină.

Ce se întâmplă atunci când sufletul se desparte de trup

Conform www.ortodoxia.me, Sfinții Părinți spun că, în care sufletul se desparte de trup, îngerii – buni și răi – se înfățișează înaintea sufletului, iar vederea lor va pricinui sufletului o mare tulburare. Sufletul va găsi, însă, o mângâiere la vederea și protecția îngerilor celor buni. Faptele bune ale omului și conștiința curată sunt de un mare ajutor și reprezintă o mare bucurie pentru el. Ascultarea, umilința, faptele bune și răbdarea sunt sprijin sufletului, care urcă spre Domnul cu mare bucurie și însoțit de îngerii cei buni; în acest timp, sufletul plin de pasiuni și păcate este condus de demoni în iad, unde va suferi veșnic.'

Bianca Hriscu

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Motivul uimitor pentru care este bine să aprinzi lumânarea de botez în Săptămâna Luminată

Cum se ține postul negru? Învățăturile Părintelui Argatu pe care orice credincios trebuie să le știe

Care este adevărul despre Lumina Sfântă de la Ierusalim? Un preot a dezvăluit ce se întâmplă în Sâmbăta Mare

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate