Ce este pregorexia și cum le poate afecta pe femeile însărcinate?

Ce este pregorexia

Dacă despre anorexie știm o mulțime de lucruri, prea puțină lume vorbește despre pregorexie, o boală care le afectează pe femeile însărcinate.

Femeile au fost preocupate tot timpul de aspectul lor fizic, încercând să se mențină cât mai suple și să se poată lăuda cu un trup de invidiat. Cu toate acestea, în ultimii ani, ideea de a slăbi a devenit obsesivă pentru anumite persoane, multe femei ajungând în pragul anorexiei, o boală care le poate pune viața în pericol. Chiar dacă sunt însărcinate, multe doamne și domnișoare evită să se hrănească și astfel ajung să sufere de pregorexie.

Ce este pregorexia?

Pregorexia este termenul folosit pentru a descrie anorexia din timpul sarcinii. Chiar dacă urmează să aducă pe lume un copil și este nevoie să se hrănească corespunzător, multe femei nu iau în considerarea sfaturile medicilor, se înfometează și ajung să își pună atât viața lor în pericol, cât și pe cea a copilului. De obicei, femeile care suferă de tulburări alimentare înainte de sarcină au mai multe șanse să se confrunte cu această afecțiune.

De teamă să nu se îngrașe, aceste femei refuză să mănânce, lucru care afectează sarcina. Pentru că fătul nu primește vitaminele și mineralele de care are nevoie pentru a se dezvolta, aceasta riscă să se nască cu probleme grave de sănătate și malformații.

Chiar dacă medicii nu recomandă nici acumularea unui număr mult prea mare de kilograme în plus, aceștia interzic dietele drastice în timpul sarcinii, sfătuindu-le pe femeile însărcinate să aibă o alimentație echilibrată și să nu își limiteze porțiile de mâncare.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Cancerul se poate vindeca! Unde trebuie să acționezi mai întâi?

Depresia, boala secolului XXI care nu trebuie neglijată! Ce trebuie să faci dacă te confrunți cu această afecțiune

Cura de detoxifiere cu supă. Cum poți scăpa rapid de kilogramele în plus?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate