Depresia, boala secolului XXI care nu trebuie neglijată! Ce trebuie să faci dacă te confrunți cu această afecțiune

Depresia, boala secolului XXI care nu trebuie neglijată! Ce trebuie să faci dacă te confrunți cu această afecțiune

Mulți dintre noi au trecut măcar o dată în viață prin așa ceva și nu a fost deloc ușor. Fie că a fost vorba despre o formă mai grea sau mai ușoară de depresie, aceasta nu trebuie să fie ignorată. 

Organismul uman este o maşinărie complexă şi destul de complicată. Menţinerea unui corp sănătos implică un echilibru al unei alimentaţii adecvate, un stil de viaţă corect, o îngrijire adecvată şi mai ales o curăţenie spirituală. Orice om are tendinţa să se îngrijească întâi de trup şi abia apoi de suflet.

Cu toate acestea, interiorul trebuie să fie primul de care trebuie să avem grijă, că să ne putem bucură de o viaţă liniştită şi sănătoasă. Abia în momentul în care conştientizăm că lucrurile trebuie reglate de la interior către exterior, abia atunci putem să luptăm cu anumite afecţiuni. Conştientizând cauza unei boli, putem să oprim evoluţia acesteia sau să ajungem la o vindecare miraculoasă.

În schimb, îngrijindu-ne doar de partea exterioară a corpului şi alergând continuu după bunăstare fizică şi trupească vom neglija partea sufletească. Vom uita ce înseamnă dragostea şi dăruirea, blândeţea şi bunătatea şi vom da curs ambiţiilor, orgoliului, urii şi altor sentimente asemănătoare în goana noastră după materialism. Banii şi averea, dobândite în timp, nu vor putea să cumpere sănătatea, pe care o putem pierde, fără măcar să conştientizăm acest lucru, evitând cauza ei spirituală. În această goana continuă după bani şi avere ne putem alege cu boli de inima, depresii, diferite forme de anxietate şi cancere.

Depresia, boala secolului XXI care nu trebuie neglijată

Dacă vom analiza una dintre bolile secolului XXI, depresia, vom descoperi care este cauza ei spirituală. Doar așa vom putea lupta cu ea, pentru a o înlătura definitiv din viaţă noastră sau a apropiaţilor. Depresia apare în timp, fără să conştientizăm că şi-a făcut apariţia în viaţă noastră, prin diferite forme. Lipsa poftei de viaţă este una dintre manifestări, absenţa din viaţă cotidiană, lipsa poftei de mâncare, tristeţe profundă, retragere în sine şi până la tendinţe de suicid. Toate acestea, nedepistate la timp, pot agrava starea de sănătate şi afecta în timp şi alte organe vitale. Căutând în profunzime factorul declanşator al bolii şi cerând imediat ajutor medical depresia se poate trata.

Cauzele spirituale ale depresiei 

Iată care sunt principalele cauze ale depresiei:

 • Persoana în cauza refuză să trăiască o presiune, mai ales la nivel afectiv.
 • Nu reuşeşte să îşi exteriorizeze anumite trăiri profunde, care l-au afectat în timp.
 • Are senzaţia că nu mai suportă anumite lucruri sau fapte.
 • Se confruntă cu conflicte interioare cu părintele de sex opus şi se descarcă de obicei pe partener, reprimandu-şi astfel sentimentele faţă de părinte.
 • S-a luptat de-a lungul timpului cu răni profunde, precum: abandon, lipsa dragostei, respingere sau trădare.

Factorii declanșatori ai depresiei sunt nenumărați:

 • Pierderea cuiva drag.
 • Despărţirile temporare sau definitive de o persoană dragă.
 • Un anturaj nefavorabil care dezvoltă anumite frici, temeri în persoană respectivă, premergătoare anxietăţii şi în timp depresiei.
 • Mania exagerată şi furia.
 • O gândire negativă, alimentată de greutăţile vieţii.
 • Persoanele afectate de depresie îşi creează o personalitate falsă, nu mai poate face diferenţa între bine şi rău, nu îşi mai dau seama de valoarea lor, se izolează şi resping orice contact cu evenimentele vieţii sau cu apropiaţii.

Toţi aceşti factori declanşatori pot duce la stări depresive grave, care pot conduce până la suicid, conform  rothetahealing.ro. Persoana aflată în depresie trebuie să-şi facă o analiză profundă a trecutului sau, pentru a vedea când şi de ce s-a declanşat această boală şi cum să lupte cu trecutul. Ajutorul unui profesionist este de mare ajutor, pentru că acesta te poate face să-ţi înţelegi mai bine trecutul. Conştientizând anumite fapte şi circumstanţe, iertând persoanele care ţi-au greşit sau ţi-au făcut rău, în trecut şi mai ales pe ţine însăţi, poţi trece  mai uşor peste boală sufletului, numită depresie.

Doar tu eşti cel care poate lupta cu ea. Înconjoară-te doar de persoane care îţi dau o stare de bine, pozitive, te apreciază şi te iubesc. Suportul persoanelor dragi, că de obicei, este cel care te va motiva să depăşeşti momentele de interiorizare. În situaţii mai grave sau atunci când nu reuşeşti să te ajuţi singur, suportul medical are rolul lui, însă acesta este cel de-al doilea pas, ce trebuie urmat. Îndrăzneşte, dacă nu mai poţi, să ceri ajutor. Depresia este o stare pe care ţi-o creezi de cele mai multe ori singur. Nu o lasă să-ţi acapareze viaţă. Trebuie să îți găsești puterea să ierți, să uiți și să îi iubești pe cei dragi.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Pericolul stresului parental

Cura de detoxifiere cu supă. Cum poți scăpa rapid de kilogramele în plus?

Cum te ajută vinetele să lupți împotriva cancerului?

Alimentele care îți curăță arterele. Consumă-le cât mai des pentru a-ți păstra inima sănătoasă

Cum poți slăbi mâncând de 6 ori pe zi?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate