Ce ascund furnicăturile apărute în palmă? Uite de ce nu ar trebui să le ignori

Furnicăturile în palmă sau acea senzație comparabilă cu înțepăturile acelor reprezintă modalitatea prin care organismul ne avertizează că a stat prea mult timp în aceeași poziție și că e nevoie ca membrele să fie mișcate. În termeni medicali, acest simptom este cunoscut sub denumirea de parestezie și chiar dacă de cele mai multe ori senzația neplăcută dispare rapid, specialiștii spun că nu ar trebui ignorată pentru că poate ascunde probleme grave de sănătate.

Aceste furnicături apar atunci când alimentarea cu sânge a nervilor este întreruptă. Dacă în mod normal cu această senzație se confruntă în special persoanele care obișnuiesc să doarmă pe o anumită parte a corpului în timpul nopții, există și cazuri în care furnicăturile sunt semnul unei afecțiuni medicale.

Ce ascund furnicăturile apărute în palmă?

Furnicăturile apărute în palmă, dar și la nivelul picioarelor sau gâtului pot fi primul semn al unor boli grave, motiv pentru care în momentul în care simptomele apar frecvent, este nevoie de investigații medicale amănunțite.

Sindromul de tunel carpian se caracterizează prin compresiunea nervului median, mai exact cel care trece prin tunelul carpian. Persoanele care au un job ce presupune folosirea unor instrumente care emit vibrații, cei care folosesc tastatura la locul de muncă un timp îndelungat sau cântă la un anumit instrument muzical prezintă riscuri mai mari de a dezvolta această afecțiune, conform independent.co.uk. Aceste obiecte pot produce un stres la nivelul încheieturii mâinii, iar în timp poate fi afectat nervul median. Traumatismele osoase, tumorile apărute în această zonă a corpului, hipotiroidismul, acromegalia, diabetul zaharat, obezitatea sau lupusul eritematos sistemic sunt doar câteva dintre cauzele care pot da naștere sindromului de tunel carpian.

Sciatica este cauzată de o compresie asupra celor două rădăcini pornite din măduva spinării, mai exact L5 și S1. Pe lângă durerile puternice, furnicăturile sau înțepăturile sunt simptomele care pot anunța aceasta problemă de sănătate.

Furnicăturile pot să apară și atunci când există tulburări ale sistemului nervos central și chiar pot anunța existența unei tumori cerebrale. În plus, acesta poate fi primul semn al unui atac ischemic tranzitor, al unui accident vascular cerebral, al sclerozei multiple sau al encefalitei, potrivit hse.ie.

Ateroscleroza, nevrita, diabetul sau hipotiroidismul sunt alte afecțiuni medicale în cazul cărora pot să apară furnicăturile sau înțepăturile la nivelul corpului.

În cazul persoanelor care obișnuiesc să poarte în majoritatea timpului pantaloni foarte mulați, senzația de amorțeală, arsură și furnicăturile apărute în zona coapsei poartă denumirea de meralgie parastezică. Această afecțiune apare atunci când există o compresie a nervului existent la nivelul coapsei.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce beneficii are mersul cu spatele pentru funcționarea creierului? Uite ce se întâmplă atunci când faci acest lucru frecvent

În timpul sezonului rece te simți mai obosită decât în mod normal? Uite cum poți trece mai ușor peste aceste stări

România, pe locul 3 între statele UE privind impactul infecțiilor produse de bacterii rezistente la antibiotice. Care sunt cauzele?

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului