Ce beneficii are mersul cu spatele pentru funcționarea creierului? Uite ce se întâmplă atunci când faci acest lucru frecvent

ce beneficii are mersul cu spatele pentru funcționarea creierului

Probabil că ți se întâmplă foarte rar să mergi cu spatele și nu vezi utilitatea acestui gest, însă specialiștii atrag atenția că mersul cu spatele are multiple beneficii pentru funcționarea creierului, îmbunătățind memoria. 

Testele realizate de cercetători au arătat că mersul cu spatele reprezintă o activitate care are un impact puternic asupra memoriei. Mai exact, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Roehampton din Marea Britanie au descoperit că cei care se deplasează cu spatele înregistrează rezultatele mult mai bine la testele de memorie, comparativ cu persoanele care stau pe loc sau se deplasează pe direcția înainte.

Ce beneficii are mersul cu spatele pentru funcționarea creierului?

După ce a fost dovedit faptul că mersul cu spatele poate îmbunătăți memoria, specialiștii spun că acest lucru poate fi folosit în special pentru persoanele care se confruntă în mod frecvent cu pierderile de memorie. Pentru a dovedi eficiența mersului înapoi pentru buna funcționare a creierului, specialiștii au realizat un studiu la care au participat 114 persoane. Acestea au fost împărțite în grupuri care au vizionat înregistări video în care unei femei îi era furată geanta, dar și în care erau prezentate o listă de cuvinte și o galerie de imagini. După ce au vizionat imaginile, subiecții au mers înainte sau înapoi pe o distanță de 10 metri și au urmărit înregistrările realizate în timp ce se deplasau în cele două direcții, potrivit agerpres.ro.

Ulterior, cercetătorii au analizat rezultatele și au descoperit că persoanele care au mers cu spatele și-au amintit mai mult detalii din înregistările video, spre deosebire de cei care s-au deplasat înainte sau au stat pe loc.

Doctor Elias Tsakanikos este de părere că aceste rezultate s-ar putea transforma într-o terapie pentru persoanele care au pierderi de memorie.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

În timpul sezonului rece te simți mai obosită decât în mod normal? Uite cum poți trece mai ușor peste aceste stări

România, pe locul 3 între statele UE privind impactul infecțiilor produse de bacterii rezistente la antibiotice. Care sunt cauzele?

Când mori ești conștient de ce ți se întâmplă, spun cercetătorii

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate