Cartofi noi cu trei feluri de sosuri
Spala 1 kg cartofi si fierbe-i la foc mic, in apa cu sare, timp de 25 de minute, sau la abur.
Sos de ardei
Spala 1 ardei gras rosu si 1 ardei gras galben, curata-i de nervuri si de seminte si toaca-i marunt. Toaca 1 esalota si 2 linguri ceapa verde. Intr-un bol, amesteca legumele, 300 g branza proaspata de vaci, 100 ml iaurt, 2 linguri mustar, asezoneaza cu sare si piper negru si serveste cu cartofi fierti.
Sos cu verdeata
Curata 1 ceapa si 1 catel de usturoi. Toaca ceapa marunt si preseaza usturoiul. Intr-un bol, amesteca ceapa si usturoiul, 250 g branza proaspata de vaci si 100 ml smantana, apoi asezoneaza-le cu sare si piper negru proaspat macinat. Adauga 2 linguri de verdeata proaspata (patrunjel, marar), tocata foarte marunt, presara cateva frunze de nasturel si serveste cu cartofi fierti.
Sos cu branza de vaci si somon afumat
Intr-un bol, amesteca 200 g branza proaspata de vaci si 100 ml smantana. Taie 150 g somon afumat in fasii si incorporeaza in amestec. Asezoneaza cu sare si piper negru proaspat macinat, adauga 1 lingura de marar verde, tocat marunt si serveste cu cartofi fierti.