Cartofi crocanti cu bacon
24 portii
Timp de preparare: 35 min.
70 calorii, 5 g grasimi per bucata
Ingredientele sunt cuprinse in „Mod de preparare”.
Mod de preparare:
Curata de coaja si da pe razatoarea cu ochiuri mari 500 g cartofi. Stoarce bine si adauga 3 oua, 5 linguri faina, sare si piper.
Amesteca bine. Incinge 4 linguri ulei floarea-soarelui si prajeste cate o lingurita din amestec 2-3 minute pe fiecare parte. Scurge pe prosop din hartie si tine la cald pana cand servesti. In acelasi vas, prajeste crocant 4 felii costita afumata si taie-le marunt. Amesteca 200 ml smantana, 1 lingura suc lamaie, 2 linguri patrunjel tocat, un praf de sare, 4 catei de usturoi zdrobiti. Asaza pe fiecare chiftea de cartofi o lingurita de sos de smantana si presara cateva bucati de costita.
Pofta buna!