Cartofi copti si peste afumat
Un preparat clasic, care va fi pe gustul majoritatii oaspetilor.
24 portii
Timp de preparat: 45 min.
50 calorii, 2 g grasimi per portie
Ingredientele sunt cuprinse in „Mod de preparare”.
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200oC. Intr-o tava de copt, asaza 24 cartofi albi, de marime potrivita, spalati bine si frecati cu peria. Da la cuptor circa 35 de minute, pana cand se patrund.
Intre timp, taie fasii 150 g peste afumat, curata de coaja 1 sfecla rosie cruda si 2 fire de ceapa verde si taie-le fasii. Amesteca intr-un bol 8 linguri branza de vaci-crema cu 1 lingura mustar de Dijon si cu 2 linguri de marar proaspat, tocat marunt. Taie cartofii pe jumatate, pe lungime, si pune pe fiecare cate o lingurita de branza-crema, cateva fasii de sfecla, ceapa si peste.
Intrucat folosesti o cantitate mica de peste afumat, de ce n-ai cumpara macar pentru aceasta ocazie somon afumat, care este mult mai gustos?
Pofta buna!