Cheamă preotul în casa ta, în luna martie! De ce este bine să faci sfeștanie în această perioadă?

Nici nu știm cum am intrat în luna martie, despre care se spune că este luna dedicată femeilor. Puțini știu însă faptul că această perioadă este destul de periculoasă, pentru că tradiția populară spune că este luna în care vrăjile și magia au cel mai puternic efect.

Pentru a ține relele la distanță de casă și de familie, este bine să ții cont de câteva sfaturi. În această perioadă, tradiția spune e bine să ungi casa și curtea cu usturoi, pentru a alunga răul și ghinionul. De asemenea, nu trebuie să uiți nici de animalele din gospodărie sau din casă.

O altă superstiție din bătrâni spune că pentru a ține ghinionul la departe e bine să porți lenjeria intimă pe dos. De asemenea, în fiecare dimineață este bine să bei agheasmă pentru a fi ferit de vrăji și de farmece.

De ce este bine să faci sfeștanie în luna martie?

Nu uita să spui rugăciunea de dimineață în fiecare zi, pentru că vei atrage lucrurile bune în viața ta. De asemenea, în luna martie e bine să faci sfeștania casei, pentru că vei alunga paguba, aceasta va aduce bunăstare familiei și va spăla păcatele.

Înainte de a se face slujba de sfeștanie, este bine ca toți membri casei să țină post și să se spovedească. În plus, în casă trebuie să faci curățenie și să deschizi larg toate ușile camerelor, înainte ca preotul să intre în casă. De asemenea, pe masă trebuie așezat un bol cu apă, un mănunchi cu busuioc, două lumânări, tămâie, o pâine, un păhărel cu vin, un prosop și un pomelnic cu membrii familiei.

După slujba de sfeștanie, casa se va simți mai primitoare și va fi pace și armonie între membri familiei.

Foto: libertateapentrufemei.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Cea mai puternică rugăciune care te scapă de datorii și probleme financiare! Trebuie să o știi pentru că aduce mult belșug în casa ta

Ce rugăciune poate fi rostită de sute de ori pe zi, în Postul Paștelui

Astăzi a început Postul Paștelui. Ce trebuie să faci în această perioadă și cum te trebuie să te duci la spovedanie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate