Când nu este bine să ne închinăm? Toți credincioșii trebuie să știe ce spun tradițiile bisericești

Când nu este bine să ne închinăm? Toți credincioșii trebuie să știe ce spun tradițiile bisericești

Credința în Dumnezeu îi ajută pe mulți oameni să treacă peste greutățile vieții. Unii merg mai des pe la biserică, alții mai rar. Trebuie să avem grijă însă să nu ne închinăm sau să mergem la biserica doar de dragul aparențelor.

Mulți oameni își fac semnul crucii doar pentru fi privite într-un anumit fel de cei din jurul lor. Puțini știu, însă, că un asemenea gest este un mare păcat. Important este ce simțim în sufletul nostru când vine vorba despre credința în Dumnezeu, ci nu ceea ce afișăm pentru ceilați.

Când nu este bine să ne închinăm?

Credințele bisericești ne spun că nu este bine să ne închinăm pentru a obține un câștig material. De asemenea, nu este indicat să încercăm să convingem pe cineva de un anumit lucru folosindu-ne de numele lui Dumnezeu.

Nimeni nu este perfect și toți facem greșeli. Există persoane care se roagă Mântuitorului Iisus Hristos atunci când vor să facă ceva rău, fără a înțelege că nu vor face altceva decât să atragă mânia Lui dar și spiritele rele, potrivit secretele.com. Mai mult, sunt unii oameni care se roagă și își fac sfânta cruce chiar și atunci când se duc la jocuri de noroc sau joacă la loto. Asemenea rugăminți nu ar trebui să fie adresate lui Dumnezeu.

Roagă-te pentru sănătate și putere

Preoții spun că este bine să te închini și să te rogi pentru ca Dumnezeu să îți dea sănătate și putere. De asemenea, trebuie să te închini întotdeauna atunci când intri în biserică, dar și când săruți icoanele, dimineața și seara înainte de culcare.

Este bine să te închini înainte și după masă, indiferent ești acasă sau la un restaurant, când te simți tulburat sau neliniștit, când pleci într-o călătorie, când bate clopotul, dar și când au loc fenomene ale naturii, furtuni, tunete, fulgere.

Nu uita că Sfânta Cruce este un lucru sacru, de care nimeni nu ar trebui să-și bată joc.

Foto: shutterstock.com, libertatea.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Pe 13 octombrie e sărbătoare mare! Sărbătorim Aducerea moaștelor Sfântului Apostol Andrei a Iaşi

Este bine sau nu să intri în Biserică atunci când ești la menstruație? Părerile preoților sunt împărțite

Cât de des ar trebui să îți sfințești casa. Părintele Visarion Alexa îți spune tot ce trebuie să știi despre sfeștanie

Blestemul de sub veșmintele Sfintei Parascheva. Ce trebuie să știi despre moaște?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Spiritualitate