Cât de des ar trebui să îți sfințești casa. Părintele Visarion Alexa îți spune tot ce trebuie să știi despre sfeștanie

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Orice credincios ar trebui să își sfințească casa în care locuiește în fiecare zi, pentru a fi ferit de duhurile rele. Mulți oameni sunt obișnuiți să facă slujba Sfeștaniei, doar o dată pe an, după Revelion, dar puțini știu că nu este de ajuns.

O mulțime de persoane nici măcar nu păstrează deloc acest obicei, însă nu au idee cât este de important pentru liniștea și armonia din căminul în care locuiesc.

Cât de des ar trebui îți sfințești casa? Ce trebuie să știi despre Sfeștanie

În cadrul unui interviu acordat pentru Revista Avantaje, părintele Visarion Alexa a explicat în detaliu de ce este bine să ne sfințim casa și cât de des ar trebui să facem acest lucru pentru bunăstarea noastră și a celor dragi.

„Dacă eu zic că sfințirea casei se face pentru alungarea duhurilor rele, păi omului i se face frică. Deseori intrăm în casele oamenilor în vizită, la o masă sau la o întâlnire. Dar când intri în casa respectivă, te izbește o atmosferă grea, apăsătoare, o tensiune. E o casă care nu e primitoare, parcă e ceva acolo care nu face să te simți bine. Alte case sunt luminose, primitoare, ți-e drag să te așezi la masă și nu îți vine să pleci. De ce se întâmplă lucrul acesta? Pentru că după cum spune o vorbă românească, omul sfințește locul. Un om bun, luminos, un om cu Dumnezeu, sigur că va impregna casei sale starea sa interior. Dumnezeu va veni acolo și va da casei bunătate. Casele bunicilor erau primitoare pentru că ei sfințeau casa, dădeau cu aghiasmă, toate camerele aveau icoane.

O casă pe care preotul o sfințește prin Sfeștanie, se reimpregnează de puterea lui Dumnezeu, de ocrotirea lui Dumnezeu. O casă în care preotul nu vine să sfințească se impregnează de răutatea omului, de mânia lui, de tensiunea lui, de deznădejde și de tristețe.

În principiu, Sfeștania, sfințirea casei, se face cât mai des, cam o dată pe lună. Nu ar trebui să treacă mai mult de o lună, până să îți chemi preotul de familie să îți sfințească casa,' a explicat Părintele Visarion Alexa, în exclusivitate pentru Revista Avantaje.

Foto: Captură video, antwerpen.biserica.be

Mihaela Tudor

Citește și:

Tradiții și obiceiuri de Sfânta Cuvioasă Parascheva! Părintele Visarion Alexa îți spune ce trebuie să faci în această zi ca să ai noroc

Cum se face un acatist în mod corect? Părintele Visarion Alexa îți spune tot ce trebuie să știi

Pe 11 octombrie îl sărbătorim pe Sfântul Apostol Filip! O mulțime de bărbați poartă numele lui

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate