Biftec stir-fry

4 portii
Timp de gatit: 20 min.
417 calorii, 12 g grasimi, 3 g nesaturate

Ingrediente:

  • 2 cm radacina de ghimbir
  • 300 g biftec, taiat fasii
  • 200 g mazare dulce in pastai (sau boabe de mazare verde)
  • 1 ardei iute (chilli), curatat de seminte si taiat fasii (pune-ti manusile de cauciuc!)
  • 150 g fasole pastai (alba sau verde)
  • 4 fire ceapa verde, tocate marunt
  • 250 g taietei cu ou
  • 2 linguri sos hoi-sin
  • 3 linguri sos de stridii
  • 1 lingura ulei de floarea-soarelui
  • 2 catei de usturoi, curatati de coaja

Mod de preparare:

1. Fierbe taieteii in apa cu sare pana cand se inmoaie; apoi scurge-i de apa. Intr-un bol mic, amesteca sosurile cu 100 ml apa rece si da deoparte.
2. Incinge o tigaie adanca (wok) la temperatura maxima si adauga uleiul; asteapta pana cand se infierbanta si adauga ghimbirul si usturoiul. Tine pe foc, amestecand incontinuu (metoda se numeste stir-fry) timp de 1 minut, pentru a parfuma uleiul, dar fara ca ghimbirul si usturoiul sa se arda. Apoi indeparteaza-le.
3. Adauga biftecul si amesteca incontinuu timp de 2 minute, pana ce carnea se rumeneste. Adauga mazarea si chilli; continua sa tii pe foc, amestecand incontinuu, alte 2-3 minute. Adauga taieteii fierti, fasolea si sosurile. Dupa aceea, tine pe foc, amestecand, inca 2 minute. Adauga ceapa verde, amesteca si serveste imediat.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de vita