Apa de ploaie, o minune a naturii! După ce vei citi asta, vei începe să o colectezi

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii colectau apa de la ploaie în găleți și diverse recipiente, de fiecare dată când se adunau norii. Gălețile se puneau la toate gurile de streașină ale casei. În anumite gospodării încă se mai strânge această apă de ploaie, pentru că ea are o mulțime de beneficii și proprietăți utile în multe activități ale casei.

Ce beneficii are apa de ploaie

Pe vremuri, femeile foloseau apa de ploaie pentru a spăla rufele, pentru a se spăla pe corp și pe cap pentru că aceasta nu conține clor. Apa de ploaie are efecte fantastice asupra părului, acesta devine moale și strălucitor. Mai mult, dacă părul este clătit cu apă de ploaie, acesta nu mai are nevoie de balsam.

Apa de ploaie se asemănă cu apa distilată, pentru că nu conține calcar și săruri minerale. Din acest motiv și animalele o beau cu poftă.

O altă uitizare foarte bună a apei de ploaie este pentru a uda florile. Acestea vor crește mai bine și mai frumos, pentru că acest tip de apă le hrănește mai intens decât cea de la robinet. Ba mai mult decât atât, apa de ploaie nu costă niciun ban.

Cum păstrezi apa de ploaie

Dacă este colectată şi păstrată în recipienţi acoperiţi, fără contact cu lumina, apa de ploaie rămâne pură, nu dezvoltă microorganisme, conform aquiahora.ro. Aceasta poate fi folosită şi după foarte mult timp.

Tu știi care este circuitul apei in natura?

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

De ce apare fibromul uterin la unele femei

Te îngrași când mănânci sănătos?

Cea mai simplă metodă de a calcula riscul de diabet pentru următorii 10 ani din viața ta

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate