Obiceiurile banale care distrug bateria telefonului tău! Uită de ele

Obiceiurile banale care distrug bateria telefonului tău! Uită de ele

Dacă acum 10 ani era un adevărat lux să ai un telefon de ultimă generație, însă în ziua de astăzi este un lucru normal. Fiecare dintre noi are un smartphone, care a devenit un obiect fără de care mulți chiar nu pot trăi. 

Smartphone-ul din zilele noastre are o mulțime de utilizări, însă are și un punct slab, care este bateria. În timp, aceasta începe să se descarce din ce în ce mai repede. Cu toate acestea, trebuie să știi că există câteva trucuri care pot face ca bateria telefonului să reziste mai mult în timp și să aibă o durată mai mare de funcționare.

Nu lăsa telefonul la încărcat pe timpul nopții

Foarte multe persoane fac această greşeală, îşi lasă telefonul la încărcat peste noapte. Acesta este un obicei foarte greșit pentru că în acest mod bateria telefonului tău va începe să ţină din ce în ce mai puţin. Încarcă-l mai bine seara, dar înainte să te culci scoate-l din priză. Chiar dacă acesta nu va fi încărcat  100%, bateria va ține și nu se va mai deteriora în timp.

Nu folosi bateria în totalitate

Bateriile cu lithium-ion (Li-ion) sunt concepute să funcţioneze cel mai bine între 30 şi 80%, conform secretele.com. Asta înseamnă că extremele nu sunt indicate pentru aceste baterii. Dacă în fiecare zi vei lăsa bateria să se descarce, aceasta va dura din ce în mai puțin.

Scoate husa când încarci telefonul

Dacă păstra husa pe telefon în timpul încărcării duce la supraîncălzire, acest obicei va afecta bateria telefonului.

Foloseşte doar încărcătorul original

Nu este o idee bună să cumperi un încărcător mai ieftin, pentru că mai târziu vei da mai mulți bani pe o baterie nouă la telefon. Un astfel de încărcător îți poate distruge bateria telefonului tău. Au existat și câteva cazuri în care telefoanele au explodat din această cauză.

Nu îţi încarca telefonul lângă calorifer

Căldura este criminalul numărul 1 al bateriilor, drept urmare nu îţi lasa telefonul la încărcat în apropierea unei surse de căldură.

Nu mai folosi încărcătorul fără fir

Chiar dacă noile metode de încărcare implică o astfel de tehnică, nu este recomandat să folosești această metodă. Poate că se încarcă mai repede, însă telefonul tău se va încinge, afectând în timp bateria. Alege mai bine un cablu!

Dacă vei ține cont de aceste sfaturi, cu siguranță bateria telefonului tău va ține mai mult timp și nu va fi nevoie să o schimbi vreodată.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Prima aplicație anticancer pe telefonul mobil, inventată de doi români

Aplicații utile și eficiente pentru telefonul mobil care te ajută să înveți limbi străine

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro