Ajutor pentru femeile din România – S-a lansat primul navigator pentru pacientele cu cancer la sân

cancer de san

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC), în pateneriat cu Roche România lansează un navigator pentru pacientele cu cancer de sân, disponibil pe platforma educaţională www.canceruldesan.ro.

Navigatorul explică traseul ce ar trebui urmat de către o pacientă diagnosticată cu cancer de sân, în cadrul sistemului de sănătate din România. Pornind de la suspiciunea iniţială, investigaţiile ce trebuie efectuate pentru stabilirea diagnosticului, stadializarea bolii şi tipul de tratament, informaţiile prezentate în cadrul navigatorului au rolul de a uşura înţelegerea pacientelor şi aparţinătorilor cu privire la paşii de urmat, în cazul unui diagnostic de cancer de sân.

“Traseul unei paciente în sistemul de sănătate pare adesea complicat şi de multe ori pacientele diagnosticate cu cancer de sân au nevoie de informaţii şi explicaţii clare cu privire la etapele diagnosticării şi a intervențiilor necesare tratamentului acestei afecţiuni. Tipul de informaţie cuprins în acest navigator poate ajuta la scurtarea timpului dintre etapele acestui proces, ceea ce creşte şansa unui diagnostic şi a unui tratament mai rapid”, a declarat Oana Matei, Group Medical Manager Roche România.

Platforma educațională www.canceruldesan.ro este primul website ce conține exclusiv informații detaliate despre cancerul de sân. Platforma conține peste 80 de articole și se adresează atât pacientelor cât și tuturor celor care doresc să afle mai multe cu privire la prevenirea, diagnosticarea și tratamentul cancerului de sân, precum și multe alte informații despre ce înseamnă să trăiești cu această boală.

S-a lansat primul navigator pentru pacientele cu cancer la sân

De asemenea, cu ajutorul filialelor FABC, Roche România va distribui navigatorul în secţiile de oncologie ale spitalelor din ţară, împreună cu 1.500 de eșarfe de mătase pentru chimioterapie. Eșarfele sunt realizate de o pacientă cu cancer de sân și sunt destinate femeilor care se află sub tratament.

Cancerul de sân este cel mai frecvent dinte toate tipurile de cancere la femei și reprezintă principala cauză de deces prin cancer la femeile europene, potrivit Societății Europene de Oncologie Medicală.
În România, peste 9.000 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de sân, respectiv o femeie la fiecare oră.

“În țările dezvoltate, cancerul de sân este considerat un tip de cancer curabil, cu o supraviețuire de aproape 90%, daca este descoperit în stadii incipiente. În România, aproape jumătate din cazuri sunt descoperite în stadii avansate ale bolii. Informarea corectă a pacientelor asupra pașilor de urmat prin sistemul de sănătate poate avea un rol foarte important în reducerea acestui decalaj”, a completat Dr. Dragoș Median, Compartimentul Oncologie Ginecologică, Spitalul Clinic Filantropia București.

 

Foto:shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Cancerul de sân