Aceasta este dieta care încetineşte îmbătrânirea! Un fitoterapeut de 92 de ani a dezvăluit secretul lui

Un bătrânel academician, în vârstă de 92 de ani, poate fi un adevărat exemplu pentru mulți tineri. Îl cheamă Ovidiu Bojor și este doctor în farmacie și fitoterapeut și este convind că organismul uman poate trăi mai mult și mai bine doar dacă ne schimbăm obiceiurile alimentare nesănătoase și folosim remedii naturale. 

Fenomenul îmbătrânirii poate fi încetinit prin alimentarea organismului cu acizi nucleici. Este vorba despre ADN (acid dezoxiribonucleic) şi ARN (acid ribonucleic). Aceşti acizi au capacitatea de a reînnoi celulele apărute pe măsură ce înaintăm în vârstă, susţine Ovidiu Bojor.

„Studiile au arătat o celulă umană moare şi renaşte la o distanţă de un an şi jumătate, doi. însă pe măsură ce înaintăm în vârstă, capacităţile noilor ce­lule se dete­rioreaza trep­tat. Cei care le pot în­ţări sunt acizii nu­cle­ici. Îi putem găsi în ger­meni de grâu, pâine în­te­grala, al­ge marine, fulgi de ovăz, ciuperci, leguminoase (so­ia, ­so­le, linte, ­za­re, spa­nac, andive), în mie­re şi sucuri de fructe, în ouă şi produse lactate', a declarat academicianul Ovidiu Bojor, conform sanatate.bzi.ro.

Trebuie evităm carnea pe cât este posibil

Fitoterapeutul spune că este mai bine să evităm carnea, în dieta noatră. El oferă și câteva argumente în acest sens.

„Carnea conţine în ea moartea ani­malului ucis. Consu­­­torii de carne, s-a do­vedit, sunt mult mai a­gre­sivi. Celebrul medic japonez George Osha­wa susţine, de altfel, hrana ideală pentru per­şoanele în vârstă ar tre­bui constea – 60%, în cereale nede­cor­ticate, 30% în legume, fructe şi seminţe, şi doar 10% în ouă, lapte şi carne. Eu mănânc câte puţin, de cinci ori pe zi', a mai spus Ovidiu Bojor, pentru sursa citată.

Acest tip de dietă care are un caracter profilactic și ar trebui să fie adoptat de toţi cei care au trecut pragul de 40 de ani.

Ce înseamnă regula 8-8-8

Cu toate acestea, este bine să știm că longevitatea nu depinde însă doar de dietă. Contează foarte mult și numărul de ore pe care îl muncim pe zi, dar și numărul de ore de somn.

„Studiul mi-a do­vedit însă dis­ciplină muncii, a me­selor şi a somnului e favo­rabilă lon­ge­vi­taţii. Eu am insti­tuit regulă celor trei op­turi: 8 ore de somn, 8 ore de mun­ şi 8 ore de odih­na activă. O respect. Când simt am obosit, întind în pat, aplic câteva tehnici din yoga şi adorm atât de profund pot suna şi te­le­foa­nele, nu le aud. După jumătate de oră, sunt iar proas­pat şi mai pot lucra încă 4 – 5 ore. Seara, nici nu-mi pun ceasul sune. Ceasul meu interior func­ţionează aşa de bine, e suficient mi propun o ora de tre­zire şi trezesc la timp', a mai spus specialistul.

Mai mult decât atât, Ovidiu Bojor susține că nu crede în moarte.

„Moartea demult nu mai sperie. Ştiu pare utopic, dar cred în tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte. Suntem infiniti, nu ne terminăm niciodată. Dacă suntem gata ac­ceptam legea lui Lavoisier care spune  „nimic nu se pierde, totul se transformă', de ce nu credem şi sufletul nostru va există pentru totdeauna? Avem de partea noastră un bagaj ancestral: religia dacilor, pri­ religie monoteistă, cu 5000 de ani înaintea iudais­mu­lui. Ce însemna ea? Un singur Dumnezeu şi viaţă ves­nică! Dacii se bucurau la înmormântări şi plan­geau când un nou născut era condamnat la viaţă. Ei ştiau ceva ce noi am uitat, viaţă adevărată e din­colo. Când ştii ai trăit frumos, n-ai făcut rău şi ai dăruit, moartea e doar o trecere cu zâmbetul pe buze', a mai spus academicianul.

Foto: sanatate.bzi.ro, shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Ștevia și beneficiile ei pentru sănătate

5 motive pentru care îți este mereu foame

Obișnuiești să îți comanzi mâncare la pachet? Uite cum poți face alegeri sănătoase

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului