9 trucuri care îți transformă balconul apartamentului într-un colț de natură. Merită să le încerci

balcon natura

Majoritatea celor care trăiesc la bloc și-au dorit ca măcar o dată în viață să iasă în curte într-o dimineață caldă de vară, să se bucure de verdeață și de aerul curat. Toate aceste lucruri păreau doar un vis frumos, până acum.

Arhitecții și specialiștii în design interior s-au gândit să rezolve eterna problemă a celor care locuiesc la bloc, mai exact absența unui colț verde care să ofere relaxare și pozitivitate. Inspirați de ideile celor care au început să cultive plante comestibile în ghivecele depozitate pe balcon, arhitecții au gândit un tip de balcon care să îi ducă pe proprietari cu gândul la o grădină interioară, în varianta mai mică. Practic, prin transformarea balconului în grădină, agitația urbană este îmbinată perfect cu calmul și liniștea specifice naturii.

Acest colț verde urban nu numai că este plăcut din punct de vedere vizual, dar este benefic și pentru sănătate. Plantele verzi din încăpere au proprietatea de a îmbunătăți calitatea aerului, lucru necesar într-un oraș mare și foarte poluat.

Dacă vrei să dai o nouă utilitate balconului tău și vrei să îl transformi într-un paradis verde, trebuie doar să urmezi 9 pași simpli, potrivit premium imobiliare.

1. Alege plante cățărătoare

Plantele cățărătoare te ajută să îmbraci balconul într-o nuanță de verde, iar aspectul vizual cu siguranță îi va impresiona pe cei care te vor vizita.

2.  Folosește lichenii naturali

Dacă vrei ca atunci când ajungi în balcon să te simți de parcă ai fi pășit în pădure, tot ce trebuie să faci este să aplici licheni naturali pe unul din pereții balconului. Pe lângă aspectul spectaculos, aceștia au proprietatea de a semnala zonele cu umiditate ridicată din locuință.

3.  Creează un perete vertical din flori

Acest perete va fi vedeta din balconul tău. Poți găsi cu ușurință în comerț plante decorative care te vor ajuta să să creezi acest element de decor.

4. Optează pentru plantele aromatice

Poziționate la tine în balcon, plantele aromatice vor avea o dublă utiliate. În primul rând vor completa colțul verde din balconul tău și vor împrăștia o mireasmă îmbietoare, iar în al doilea rând ele te vor ajuta și în bucătărie. Dacă alegi să cultivi cimbrișor sau busuioc în ghiveci, mâncărurile tale vor avea un plus de savoare.

5. Completează florile din balcon cu o plantă tip copăcel

Leandrul sau ficusul sunt  două dintre cele mai inspirate alegeri. Aceste plante au structura unui copăcel și vor completa decorul într-un mod perfect, unde mai pui că sunt și foarte simplu de întreținut.

6.  Alege scaune și măsuțe de lemn

Pentru a menține realismul unei grădini este musai să o completezi cu mobilier special pentru exterior. Alege măsuțele de cafea și scaunele de lemn sau din fier forjat, asta dacă spațiul îți permite.

7. Agață o colivie de tavan

O grădină în adevăratul sens al cuvântului înseamnă și ciripit de păsărele. Dacă nu ai posibilitate să îți cumperi un papagal real, agață de tavan o colivie în care poți pune o pasăre ornamentală.

8.  Amplasează o căsuță pentru păsărele

Căsuța pentru păsărele este detaliul ca va completa perfect aspectul natural al balconului tău.

9.  Cultivă legume pe balconul tău

Dacă îți plac produsele bio, dar prețul lor ți se pare puțin cam piperat, poți alege să ai propriile tale culturi de legume în balcon. Alege niște ghivece mai mari și plantează semințe de diferite legume. Poți alege să cultivi roșii cherry sau ardei.

 

Foto: premium imobiliare

Citește și:

3 activități practice relaxante și sănătoase. Curățenia și grădinăritul pot face adevărate minuni

Cum să folosești cojile de ouă în grădină

Idei pentru o grădină boho-chic

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Home deco