3 activități practice relaxante și sănătoase. Curățenia și grădinăritul pot face adevărate minuni

femeie in gradina

Corpul și mintea ta îți vor fi recunoscătoare, dacă te folosești de puterile acestor activități. Ai observat cât de mult te ajută?

Nu ai nevoie neapărat de o ședință de masaj pentru a te relaxa, poți să te folosești de aceste activițăți practice, pentru a scăpa de griji imediat. Desigur, un masaj nu strică niciodată, însă la fel de bine funcționează și câteva activiăți casnice sau hobby-uri practice. Iată ce poți face în timpul liber, pentru a scăpa de stres, de griji și pentru a-ți menține organismul sănătos:

  1. Una dintre cele mai relaxante, sănătoase și plăcute activități pe care poți să le faci chiar de weekendul acesta

Psihologii descriu grădinăritul drept unul dintre cele mai bune activități prin care poți lupta cu stresul cotidian. Grijile și presiunea de la serviciu, dar și alte gânduri negative care nu îți dau pace pot fi ușor contracarate cu ajutorul acestei activități. Este relaxantă, rezultatul ei este mereu unul în măsură să te împlinească și este și foarte sănătoasă, pentru că implică și mișcare, dar și timp petrecut în aer liber.

Ce poate fi mai frumos decât să-ți bei cafeaua sau ceaiul dimineața într-o grădină superbă, amenajată chiar de tine? Citește acest articol complet și foarte util despre amenajarea grădinii, pentru a găsi idei superbe de amenajare, dar și trucuri utile pentru tine. Vei găsi acolo idei pentru grădini mari, pentru curți mai mici, dar și idei pentru a folosi obiecte vechi și pe care nu le mai utilizezi drept suporturi de plante inedite și fermecătoare.

  1. Gătitul te ajută să risipești stresul și să-ți pui în aplicare creativitatea

Ți se pare paradoxal ca una dintre treburile casnice să fie, de fapt, relaxantă și nu crezi că e posibil așa ceva? Ei bine, dacă ții cont de  câteva reguli, gătitul va deveni o adevărată plăcere, te asigurăm

Prima regulă este să începi să pregătești un preparat care îți place, de care să-ți fie poftă și pe care să îl gătești cu entuziasm. Când aștepți rezultatul cu bucurie, ai cu totul altă energie în timpul gătitului. O altă regulă este să începi gătitul fără să-ți fie foame și fără să fii presată de timp. De asemenea, asigură-te că ai toate ingredientele în casă, astfel încât să nu fie nevoie să mergi până la magazin în timp ce prepari mâncarea. Toarnă-ți un pahar de vin, pune-ți puțină muzică și lasă-te învăluită de miresmele delicioase din bucătărie. Te vei simți revigorată și încântată de rezultat.

  1. Curățenia de primăvară și debarasarea casei de obiectele inutile

O altă activitate practică și care te va ajuta să elimini stresul este curățenia. Există o plăcere deosebită în a curăța casa și, mai ales, în a debarasa locuința ta de obiectele inutile. Este o activitate sănătoasă pentru că implică multă mișcare, dar și pentru că, în final, vei avea o casă mai curată și, deci, mai sănătoasă.

Când scapi de aglomerație simți că arunci odată cu obiectele inutile și grijile. După ce termini curățenia, casa ta va fi eliberată, aerisită, iar tu te vei simți energizată și plină de voie bună. Desigur, te vei simți și obosită, însă te asigurăm că este o oboseală plăcută și care te va face să te simți împlinită. Când ai senzația că grijile se adună și nu poți scăpa de gândurile negre, o astfel de activitate este de mare folos.

Aceste trei activități sunt de mare ajutor pentru a te simți bine și pentru a rămâne în formă. Tu le-ai descoperit beneficiile? 

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse