Cele 2 schimbări majore din locuință, care îți redau echilibrul emoțional

Spațiul în care locuim este responsabil de starea noastră generală mai mult decât ne-am închipui. Iată cum poți întoarce acest lucru în favoarea ta.

Designul interior înseamnă mai mult decât amenajarea unei încăperi ținând cont de niște reguli. Acesta trebuie să ia în calcul și acele detalii care ne influențează la nivelul subconștientului, gusturile și preferințele noastre, astfel încât să creeze un spațiu relaxant, care să ne redea buna dispoziție și să ne reprezinte din plin. Iată ce trebuie să știi, astfel încât locuința ta să se transforme într-un loc benefic pentru trup și suflet:

Asimetria ne menține interesul viu

Simplitatea și simetria au beneficiile lor, când vine vorba despre amenajarea interioară a locuinței. Însă prea multă simetrie devine, la un moment dat, prea banală și ne face să ne plictisim mai rapid de cum arată o încăpere.

În schimb, asimetria dă profunzime și adaugă interes vizual unei camere, deoarece îi dă mai multă autenticitate, un stil mai relaxat și sporește confortul. Ca să înțelegi mai bine cum funcționează acest lucru, aruncă o privire peste aceste imagini cu mobila pentru sufragerie, care te vor cuceri prin originalitatea și eleganța designului. După cum vezi, modul în care sunt amenajate corpurile de bibliotecă dau un aer inedit încăperilor și un stil relaxat, care nu își pierde farmecul în timp.

Datorită capacității sale de a ne stimula vizual, asimetria este potrivită pentru încăperile în care ne refacem energia. Baia, camera de zi sau bucătăria sunt încăperile care se pretează perfect acestei modalități de amenajare.

Simetria ne ajută creierul să se relaxeze

Un spațiu amenajat corect are puterea de a te face fericită instantaneu și de a-ți da o stare de bine. Când faci planul pentru renovarea locuinței ești cuprinsă de un sentiment de împlinire și de entuziasm, mai ales atunci când te gândești la culorile în care îți vei decora camerele și cum vei alege mobilierul. Petreci timp căutând imagini care să te inspire și stai ore în șir în magazine, încercând să faci cele mai bune alegeri pentru casa ta.

Psihologii de la Universitățile din Roma și Liverpooil au descoperit o legătură între simetrie și un răspuns pozitiv al creierului. Un studiu a arătat că oamenii asociază imaginile simetrice cu lucruri pozitive și că au tendința de a zâmbi mai des atunci când privesc aceste imagini. Acest lucru se întâmplă deoarece creierul nostru procesează automat două lucruri: estetica și funcționalitatea unei încăperi.

Un design corect va îmbina aceste funcții în mod natural, astfel încât creierul să le proceseze ca un tot. Atunci când intri într-o încăpere, scanezi spațiul, fără să îți fixezi atenția asupra unui singur element. Simetria ușurează acest proces, așa că ne putem relaxa mai rapid într-un spațiu amenajat „în oglindă'. Această tehnică de design este potrivită mai ales pentru dormitor, un loc a cărui funcție principală este să ne ajute să ne relaxăm și să ne odihnim.

Pentru a pune în practică un design simetric, ai nevoie în primul rând de un element central, în jurul căruia să construiești simetria. În cazul dormitorului, acest element va fi patul, care va deveni astfel o „ancoră' a încăperii. Amplasează două noptiere de o parte și de alta a patului, un covor și un sipet în fața acestuia, pe mijloc, și poți plusa cu un dulap cu oglinzi, pentru a maximiza efectul de simetrie. Acest tip de amenajare este modern și stilat, dar și funcțional, astfel că te vei bucura din plin de utilitatea sa, dar și de efectele pozitive asupra stării tale de spirit.

Tu ai ține cont de aceste sfaturi în amenajarea locuinței tale? Care este tipul de design care ți se pare cel mai atractiv?

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:wavebreakmedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Home deco